Gyurkó Szilvia cikkei

És itthon mi a helyzet? – Nem csak Hollywoodban kellene címlapon foglalkozni a munkahelyi zaklatással

Ügy – 2017.10.14. – GySz

Az erőszak az erőszak. Akkor is, ha az áldozatnak van bűntudata miatta. Akkor is, ha az elkövető azt mondja, „csak vicceltem”. Akkor is, ha a hollywoodi szereposztó hotelszobában történik. És akkor is, ha egy magyar munkahelyen.

Mit mondj a gyerekednek, ha megkérdezi, ki az a Soros György? – 6 kérdés, 6 válasz

Ügy – 2017.10.10. – GySz

Beszélgessetek a gyerekeitekkel, mert a világ nem olyan egyszerű, hogy egy kék plakáttal le lehet írni. Vagy akár ezzel a hat kérdéssel és válasszal...

„Én nem is tudnék már úgy házit írni, hogy közben nem szól a zene...” – Kamaszaink, a multitasking bajnokai

WMN Life – 2017.10.07. – GySz

Ez van: a gyerekeink alapból egyszerre több dologgal foglalkoznak. Ami nem feltétlenül baj. Csak jó, ha odafigyelünk rájuk.

A magömlés nagyobb tabu a neten, mint a szex – Erről „tárgyalnak” a gyerekek online egy friss kutatás szerint

Ügy – 2017.10.03. – GySz

A lányok nyíltabbak, mint a fiúk, mindenki szeret névtelenül kérdezni, és a szexre főleg a visszaélések kapcsán keresnek rá a neten. Ezt mutatja egy kutatás a gyerekeink online érdeklődéséről.

A szexuális erőszak soha nem a gyerek hibája – Lili és a bátorság; egy gyerekkönyv, aminek már rég meg kellett volna születnie

Ügy – 2017.09.29. – GySz

„Nagyon nehéz a szexualitásról úgy írni, hogy az ne szexualizálja az olvasót. Még nehezebb gyerekkel szembeni szexuális erőszakról úgy írni, hogy az ne elidegenítsen, undorral és félelemmel töltsön el egy szülőt, hanem kaput nyisson a megértés, feloldozás és feloldás felé” – mondja gyerekjogász szerzőnk. És hozzáteszi: ennek a könyvnek sikerült.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség

DTK & WMN

A woman pont hu egy olyan hely, ahol senkinek nem kell megfelelned. És minket sem az hajt, hogy megfeleljünk bárkinek.