1.

„A legkönnyebb módja, hogy lecsavard a szexuális életedet? Házasodj meg. A legkönnyebb módja, hogy évi kettőre csökkentsd? Csinálj gyerekeket.”

2.

„A feleségem három éve úgy döntött, hogy a szex gusztustalan. Nem hajlandó beszélni róla, nem akar hangulatba jönni. Ebben teljesen elvágólagos. A házasságunk nem is működik túl jól.”

3.

„Jobban szereti a klaviatúrát simogatni, mint a puncimat.”

4.

„A feleségem annyi fajta kifogást talál ki, hogy miért is ne szexeljünk, hogy felsorolni sem tudom őket. Bármit javasolok, amivel esetleg hangulatba tudnám őt hozni, élből elutasítja. Lassan három éve lesz, hogy utoljára szexeltünk, és jövő héten lesz a tizedik házassági évfordulónk.”

5.

„Őszintén szólva egyikünk sem túl vonzó már. Jobb maszturbálni.”

6.

„Az exem, aki amúgy bizonyítottan nárcisztikus hajlamú, a szexet használta arra, hogy elérje, amit akar. Eszközként használta, hogy manipuláljon, amire én a kapcsolatunk első éve után jöttem rá. Teljesen leálltam vele, hogy én kezdeményezzek, inkább kivertem magamnak. Ő jöhetett, amennyit csak akart, de én soha többé nem kezdeményeztem. Ez ment négy éven keresztül, míg rá nem jöttem, hogy nem lehet egy nárcisztikus emberrel kapcsolatot fenntartani. Itt nincs adok-kapok, kizárólag adni lehet.”

7.

„A feleségemnek teljes idegösszeroppanása volt 2009-ben, azóta dolgozni sem tud. Bipoláris depresszióval dignosztizálták, és extrém módon szorong. Sajnos az egyik dolog, amitől nagyon retteg, az a fürdés, úgyhogy nem túl sűrűn történik meg. Imádom a feleségemet, de a higiénia teljes hiánya, illetve a rajtam lévő nyomás, amiért egyedül kell az egész családról gondoskodnom, eléggé megöli a libidóm. Tavaly egyszer vagy kétszer szeretkeztünk, ha jól emlékszem.”

8.

„Elfáradtam benne, hogy az egész munkát én végzem, és mindig ugyanaz a forgatókönyv. Beletelt egy kis időbe, de végül vettem a célzást.”           

9.

„Felszedett 45 kilót, és már nem tartom vonzónak. Ez a házasságunk tizenkét éve alatt történt. Ő életem szerelme, két gyerekkel ajándékozott meg. Beszéltünk a témáról, de nem könnyű. Az a baj, hogy a nejem nagyon lusta, de erről is sokat beszélgettünk. Őszintén szólva, egy érzelmi hullámvasúton ülök mellette, az elfogadástól eljutottam a haragon át a depresszióig. Ez a legnagyobb stresszfaktor az életemben – de lehet, hogy szerencsés vagyok, másoknak sokkal rosszabb. De nem gondolom, hogy igazságos lenne emiatt szétszakítani a családot.”

10.

„Meghíztam. Már nem talál különösebben vonzónak, ami végül is érthető. Persze, próbálok lefogyni, mert hiányzik a szex. De a munkától is nagyon fáradt vagyok, ő meg a 18 hónapos gyerekünk gondozásától készül ki teljesen, úgyhogy esténként gyakran csak beájulunk a kanapén, hogy aztán arra ébredjünk, átaludtunk két epizódot is a Netflixen. Bekúszunk az ágyba, hogy másnap újrakezdjük ugyanezt.”

11.

„Berúgott, és azt mondta, elege van abból, hogy úgy kell tennie, mintha a farkam bármifajta örömöt is okozna a számára. Később állította ugyan, hogy csak mérges volt, és meg akart bántani, de nem tudom, mit higgyek. Most azt hiszi, próbáljuk megoldani a dolgokat, de a valóságban csak arra várok, hogy lejárjon a hitelünk, és utána megöljem magam.”

12.

„Olyan sokszor mondott nemet, hogy már nem kérdezem.”

13.

„Feladtam. A nyolcvanas évek közepe óta vagyunk együtt. Még mindig nagyon vonzónak találom, de ő egyáltalán nem érdeklődik irántam. Tavaly őszig még csináltuk, de az elmúlt négy-öt évben eljutottunk arra a pontra, hogy látom rajta, csak miattam hagyja. Úgyhogy egy idő után olyan érzésem volt, mintha megerőszakolnám. Sosem erőltettem rá magam, de a lelkesedés hiánya miatt (ami egészen odáig fajult, hogy ha velem szemben van, úgy összekuporodik, hogy ne láthassam vagy érinthessem sem a mellét, sem a vagináját) szörnyetegnek érzem magam. Elmondtam neki őszintén, mi a helyzet, mire ő azt felelte, hogy szeretné folytatni, de nem igazán hiszek neki. Ha én minden este vacsorát főznék neki, amihez ő szinte hozzá sem érne, egy idő után az lenne a benyomásom, hogy nem kedveli a főztöm. Minek erőlködjek, ha nem akarja?”

14.

„Csak az orál és az anál érdekli manapság, és én belefáradtam, hogy nyeljem a spermáját, és a seggembe engedjem. Két csodálatos gyerekünk van, és remek csapatként működünk együtt minden szempontból, de azt teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy a normális közösülést egyáltalán nem kívánja. Én szívesen kielégítem szájjal, de nem tartom igazságosnak, hogy cserébe nem kapok semmit.”

15.

„A férjemnek nagyon alacsony a libidója a fiatal korában történt dolgok miatt, úgyhogy soha nem szexeltünk túl sokat. 17 éve vagyunk házasok, egy gyerekünk van (az aktus az én kérésemre volt tervezve és végrehajtva, meg is lepődtem, hogy sikerült!). Ha jól emlékszem, öt éve szexeltünk utoljára. Megöleljük egymást, megmasszírozza a hátam vagy a lábam, de belefáradtam abba, hogy megpróbáljam elcsábítani. Én elég túlfűtött vagyok, de szerencsére ki tudom magam elégíteni, úgyhogy azt csinálom. Amikor fiatalabb voltam, megpróbáltam félrelépni, hogy csökkentsem a szexuális frusztrációmat, de úgy éreztem, helytelen dolgot művelek. Nem élveztem, pedig ő is azt mondta, hogy tökéletesen megértené.”

 Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: iStock by Getty Images/domoyega