1. Hódolat

„Kaptam a férjemtől egy random Kinder tojást, ami szerintem halál cuki, mert Kinder tojást kapni minden életkorban fasza, rendesen izgulsz, mi lesz benne. Ezt biztos ő is így gondolta, mert amikor kibontottam, megettem a fél csokit, a többit pedig otthagytam az asztalon, és elmentem pisilni, de mire visszaértem, megette a csokit és összerakta a játékot, mondván: »A másik felét úgyis nekem adtad volna, mert jószívű vagy, szerelni meg úgysem szeretsz.« De azért jólesett. Mondjuk, azt nem tudom hová tegyek egy kerekeken guruló hódfigurát.” (Brigi)

2. Vega szenya

„Nem lakunk együtt, de amikor találkozunk, mindig hoz nekem valami ételt, amit ő főzött (nagyon jól főz, és vegetáriánus kaját hoz nekem, pedig ő nagy húsevő). Amikor síelni mentünk, reggelente hagyott aludni, és mire felkeltem, kész volt a reggeli, a napi hátizsák szendvicsekkel összecsomagolva. Ha nála vagyok, reggel ágyba hozza a kávét. (Ezt eleinte nagyon furcsa volt megszoknom, tiszta cikinek éreztem, hogy engem valaki kiszolgál ). Biciklizés előtt mindkettőnk biciklijét előkészíti, az enyémet külön átnézi, karbantartja.” (Judit)

3. Elázik érte

„A férjem eljött kocsival értem a suliba, amikor zuhogott az eső és én épp bicajjal mentem aznap reggel. Hazament a bicajommal esőben, hogy én kocsival mehessek. Ez annyira megható volt.” (Rita)

4. Csodálatos élet

„Négy órán át ül mellettem, és tanít zongorázni úgy, hogy a kottát sem ismerem, de tudja, fontos nekem, hogy megtanuljam az Amelie csodálatos élete főcímdalát zongorán. És végtelen türelemmel kivárja, míg ötödjére eltalálom a helyes hangot a »fekete mellett kettővel lévő fehér billentyűvel«.” (Neźa) 

5. Míg én álmodom

„Hagy aludni minden reggel (meg ha úgy adódik, akkor délután), ami sokszor azt jelenti, hogy két órán át szórakoztatja reggel a gyereket, mire én kikászálódom az ágyból.” (Pásztory Dóri)

via GIPHY

6. Távgondozó

„Hozott húslevest, amikor beteg voltam, pedig negyven kilométerre lakott.”  (Rita)

7. Miss Universe 18 éve

„Nagyon szeretek táncolni, és persze ezt gyakran otthon is művelem. Olyankor mindig kedves mosoly van az arcán, a tekintetét le sem veszi rólam és mindig megjegyzi: »Edike, olyan helyes vagy.« Mindig megköszöni az ételt, amit adok neki, még ha nem is sikerül túl finomra… Sajnos hajlamos vagyok rágódni dolgokon (most igen finoman fogalmaztam), de ő képes százötvenedjére is végighallgatni ugyanazt a történetet. Ezért nagyon hálás vagyok neki. Tizennyolc éve ismerem, mégis a mai napig úgy néz rám, mintha én lennék a legszebb nő a világon.” (Edina)

8. Sweeeet!

„Csokit hagy az irodában az asztalomon, hogy megtaláljam reggel, amikor én is beértem dolgozni.” (Dorottya)

9. Ülve is szeret

„Bent aludt a kórházban az egyéves gyerekünkkel, mert tudta, hogy én nem tudok ülve aludni egy kempingszékben.” (Anett)

10. Hagyd, majd én!

„Kitakarít, főz, ha kell, csokit hoz minden útról, ahonnan hazajön. Eszébe jut az is, amit én elfelejtettem felírni a bevásárló listára. Most pedig, amikor ő be van parázva, én meg nem, akkor sem engedi, hogy én menjek bevásárolni.” (Zsuzsanna)

11. Pókember

„Kitakarítja a kamrát, mert tudja, hogy nem szeretem a befőttek közt megbújó nagy fekete pókokat. A világért sem vallaná be, csak a kappanhangú sikkantások jelzik, hogy ő talán még nálam is jobban fél.” (Ágnes)

via GIPHY

12. Újra és újra

„Tizenegy év után is minden reggel megkérdezi: »Hogy aludt a Nyuszika?« Akkor is, ha tudja, hogy csak egy morgást kap válaszul, mert a) ébredés után alkalmatlan vagyok a beszédre, b) általában morcosan ébredek, mert rosszul aludtam.” (Brigitta)

13. Ma még csak egyszer…

„Mindennap megkérdezi, hogy »mondtam ma már, hogy mennyire szeretlek?«.” (Gabriella)

14. Csínytevők

„Ruhacsipeszeket rejtünk el egymás ruháján, cipőjében, törölközőjén, kispárnáján, otthon csomagolt szendvicsén, bármijén. A kihívás a férjem hosszú hajába úgy belerakni, hogy ne vegye észre azonnal.” (Ágnes)

15. Cserebere, fogadom

„Ha étterembe megyünk, mindig cserél velem. Én általában rosszul választok, és az övé szimpatikusabb.” (Orsi)

via GIPHY

14. Koronás idők panelprogramja szerinti figyelmesség 

„Azt mondja: Nem vittem le a szemetet. Meghagytam neked.” (Fruzsina)

15. Egy fős rajongó közönség

Századszorra is elviseli, hogy végigéneklem a Mamma mia-t úgy, hogy semmi hallásom, és semmi énekhangom nincs.(Bernadett)

16. Lelemény

„Fura, de kreatív beceneveket talál ki. Édes kis csatabárdom, fókafiókám, masnis kis békaporontyom, kincsesládikám, nyúlhúslevesem.” (Zsófi)

17. Azt kéred még?

„Én mindenkibe beleszeretek egy kicsit, aki közös evésnél meghagyja nekem az utolsó falatot…” (Niki)

18. A szívét add nekem!

„Meghagyja nekem a kakaós csiga közepét, mert tudja, hogy úgyis bele akarok majd harapni.” (Lucia)

19. Előre!

„Megfordul a kocsimmal az udvaron, mert tudja, hogy nem szeretek kitolatni.” (Éva)

20. Figyelem

„Egyszer ágyazás közben megkérdezte: 

– Miért van mindig az ágy mellett a nagy díszpárna?

– Mert az esti olvasáshoz szoktam használni.

Azóta minden este odakészíti.” (Anna)

21. Ne engedj el sohasem!

„Akkor is fogja a kezem, amikor alszunk.” (Lívia)

22. Mezítláb 

„Tavaly elsétáltam az akkor hároméves fiammal a helyi karácsonyi vásárba nézelődni. A férjem otthon maradt vacsorát főzni. Már hazafelé tartottunk, és csak egy pár utcányira jártunk a házunktól, amikor hirtelen a semmiből, elkapott minket egy hatalmas jégeső. Sehová nem tudtunk behúzódni, így továbbszaladtam – egyik kezemben a gyerek, másikban a kisbicikli. Ekkor átfutott az agyamon, milyen jó lenne, ha a férjem hirtelen ott teremne az autóval. És abban a minutumban meg is állt az út szélén. Amint meghallotta a jégesőt, úgy, ahogy volt, autóba vágta magát: se kabát, se cipő, zokniban rohant, hogy segítsen nekünk (ruha nyilván volt rajta). Persze velem volt a gyerek is, de biztos vagyok benne, hogy ha egyedül lettem volna, akkor is a segítségemre siet. Akkor, mondjuk, egy cipőbe valószínűleg beleugrott volna indulás előtt…” (Zsuzsi)

via GIPHY

23. Megmentő

„Ha kifogy a festék a nyomtatóból, ráálltak a kocsimra, letört a bankkártyám széle, fel kell adnom egy levelet, de nem érek oda a postára munkából… ő azonnal jön, vagy telefonon segít, és megoldja.” (Róza)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images