wmn - phytotec

Tudom, a következő kijelentésemért sokan legszívesebben megköveznének majd, úgyhogy gyorsan elmondom, azóta már sokkal okosabb, és sajnos fájdalmasan tapasztaltabb is vagyok. Közel négy évtizedig ugyanis szent meggyőződésem volt, hogy a „felfázás” mint olyan, inkább csajos kényeskedés, „Borsószemkisasszonyos” nyafogás, amivel a lányok több figyelmet, gondosabb szeretetet és kizárólagos törődést óhajtanak kizsarolni a környezetükből. Aztán mit ad isten (vagy inkább a karma), tavaly, pont szenteste, úgy visszaszívtam a fentieket, ahogy kell.

Úgyhogy annak, akit még eddig elkerült a nyavalya, álljon itt egy érzékenyítő leírása a folyamatoknak, nehogy – hozzám hasonlóan és balga mód – azt higgye, hogy „ilyen állat nincs is”. És hozzáteszem, nekem egy viszonylag „lájtos” verzió jutott.

Mert ha nem kezeled időben és szakszerűen a betegséget, sokkal, de sokkal nagyobb gebaszokat is beszerezhetsz vele!

1. Derült égből villámcsapás

A kis rohadék olyan aljas, hogy tényleg lesből támad. Az egyik pillanatban még semmi bajom nem volt, nyomkodtam a puszi-puszikat a nagymama arcára, a magaméba meg a bejgliket számolatlanul, mintha nem lenne holnap, de akkor egyszer csak úgy éreztem, a természet füttyentett egyet, és ha hív, hát, iszkolni kell.

I Love Lucy Omg GIF - Find & Share on GIPHY

2. Kell is meg nem is

Kellett menni, az nem kérdés, a fájdalom azonban, amíg kipréseltem magamból azt a kínzón kikívánkozó pár cseppet olyan volt, hogy az ellenségemnek se kívánnám. Rettenetes dilemmában őrlődtem a budin ülve, hisz kínzott a sürgető kényszer, de ha engedtem neki, az olyan volt, mintha épp akkor kellett volna megszülnöm egy farfekvéses, öngyilkos merénylő tarajos sült – a húgycsövemen keresztül.

Awkward Britney Spears GIF - Find & Share on GIPHY

3. A legsűrűbb járat

Izzadt homlokkal, de átmenetileg kissé megkönnyebbülve előkeveredtem ugyan a sloziról, de pár perccel később már szaladhattam is vissza. Majd újra, meg újra, meg újra. Esküszöm, ha a körúti 4-es–6-os járna ilyen sűrűséggel, az embernek felszállni sem lenne ideje.

Monsters Inc Pee GIF - Find & Share on GIPHY

4. Pohárcsere

Közben anyámnak is roppant gyanús lett, miért tünedezek el egyre a pulykasült és a borleves mellől. Mikor előadtam a problémát, laza mozdulattal (és egy kung fu fogással) kicsavarta a kezemből a pezsgőspoharat, amivel addig igyekeztem fájdalomcsillapítani (nem a pohárral természetesen, hanem a tartalmával), majd „az alkohol csak ront ezen a problémán” felkiáltással a markomba nyomott egy csésze gőzölgő gyógynövényteát.

Harry Potter Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

5. Gyanakvó pillantások

Negyed óra és ötvenkét rötyi-menet elteltével már nem csak anyám tudta, hogy valami gebasz van, hanem a testvérem is, aki persze nem átallott kárörvendően rám röhögni. „Felfáztál, mi? Azt, ugye, tudod, hogy az nem a hidegtől van? Hanem a sok szextől meg a gyakori partnercserétől?!” Ám nem is volt időm azon tűnődni, vajon mennyi számít soknak és gyakorinak, főleg, hogy az én mennyiségem az utóbbi időben inkább a nulla felé konvergált, de már szaladhattam is vissza oda, ahol senki se lát… remélhetőleg. Mire újra sikerült csatlakoznom a családomhoz, már a nagymamám is, aki persze fél füllel kagylózott, úgy nézett rám, mint a város legkeresettebb hetérájára.

6. Bebábozódva

Feladtam a dolgot, inkább hazakúsztam a lakásom biztonságos melegébe. Az utolsó száz métert már elkínzott ábrázattal, rohanvást tettem meg – persze, hiszen legalább tíz perce nem láttam egy tisztességes angol vécét. Otthon aztán magamra tekertem az összes meleg gyapjútakarómat, és mint egy bábozódásba belefáradt hernyó, kidőltem a kanapén.

7. Eljön a megváltó

Egy végigszenvedett éjszaka után végül beadtam elgyötört derekam. Addigra nyilvánvaló volt, hogy ezt az ügyet én bizony házi praktikákkal nem fogom tudni orvosolni, és már elfáradtam a fájdalomba és az alváshiányba. Felhívtam hát könyörögve a gyógyszerész ismerősömet, aki ellátott néhány jó tanáccsal, illetve ajánlott egy recept nélküli patikaszert is azzal a kikötéssel, hogy ha pár nap alatt nem javulok, feltétlenül keressek fel egy urológust.

via GIPHY

Pár óra leforgása után forró hálát rebeghettem az orvostudománynak, a patikus cimborát felvettem az elsődleges örököseim listájára… és szentül megfogadtam, hogy soha többé nem képzelem, hogy a felfázás csak csajos kényeskedés. Mert ugyanúgy nem az, ahogy nem is elsősorban a promiszkuitáshoz kapcsolható nemi betegség.

 

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/ PeopleImages