WMN Ügy
WMN Ügy

Karácsonyozzatok velünk vagy ússzatok haza – megnéztük az Örkény Színház felkavaró darabját

WMN Ügy – 2024.06.13. – BSz

Egy ünnepi nagy veszekedésbe transzportálja a nézőt az erdélyi származású Kincses Réka rendező. Terítéken minden hagyományos fogás: kultúrák közti különbségek, rasszizmus, migránsozás, háborús helyzet és kisebbségi lét. Sírunk és nevetünk egyszerre, ahogy magunkra ismerünk.

Árthatunk is, ha a Facebookon segítünk felkutatni egy eltűnt személyt

WMN Ügy – 2024.06.11. – BSz

Van, hogy a látszat ellenére nem a jó szándék vezérli azt, aki a közösségi médiában teszi közzé eltűnt hozzátartozója képét, és épp egy szabadulni vágyó áldozatot terelünk vissza a bántalmazójához. Hogyan tudunk jól segíteni?

„Itt nagyobb biztonságban vannak a gyerekeim” – Oxánát a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programja segíti

WMN Ügy – 2024.06.10. – MZS

Oxána annak reményében indult útnak Ukrajnából Magyarországra, hogy jobb és biztonságosabb életfeltételeket teremthet a lányainak. A Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjának segítségével kezdtek új életet.

Steiner Kristóf: Igaz történet Gázából – szenvedésről, barátságról, felelősségről

WMN Ügy – 2024.06.07. – SK

„Írtam már másokról, máshonnan, és még fogok is életem során. Ez a történet most az emberi szenvedés ezen aspektusáról szól. Azokról, akiktől napi szinten kapok kétségbeesett üzeneteket – van, aki azt írja, el akarja adni a veséjét, hogy kimenekíthesse a gyerekeit a földi pokolból.”

Gyere, segíts nekünk megújulni! – Gatyába rázzuk a hírlevelünket, és kíváncsiak vagyunk a véleményedre

WMN Ügy – 2024.06.07. – DTK

Szereted a heti tartalomválogatásunkat? Szuper! Egy kicsit másképp jobban esne? Oké, mondd el, hogyan! Van téma, ami jobban érdekel? Remek, erre is lesz megoldásunk. Nem szeretnél lemaradni kedvenc szerzőid cikkeiről, beszélgetéseiről? Megoldjuk. Készítettünk egy háromperces kérdőívet, kérünk titeket, hogy töltsétek ki.

„Már ott tartottam, hogy éreztem: nem tudok jól segíteni” – egy szülészeti ápoló gyógyulása a kiégésből

WMN Ügy – 2024.06.01. – SzHA

„Van kiút a kiégésből: igaz, ehhez tudatosan vállalni kell azt a sok fájdalmat, amivel a feldolgozás, és ha szükséges, a jövő átkeretezése együtt jár” – hívja fel a figyelmet Ágnes, aki szülészeti ápolóként tapasztalta meg az olyan mély érzelmi és szakmai kiégést, amely egy időre a rendszerből való kilépésre késztette.

Etikátlan manipuláció – kacatvásárok az iskolákban és az óvodákban

WMN Ügy – 2024.05.28. – DD

Sok iskolában tartanak még ma is olyan vásárokat, amelyek során különböző árusoktól vehetik meg a gyerekek – vagy a szüleik – a mindenféle kacatokat. De van egyáltalán helye az iskolában az effajta pénzköltésnek?

Ne csodálkozz, hogy a gyerekek egyre erőszakosabbak egymással. Nekünk tartanak tükröt

WMN Ügy – 2024.05.28. – GySz

Egy indulatos társadalom erőszakos közéleti kommunikációs klímájában nevelkedő gyerekek gyakran már feszülten érkeznek meg az iskolába. Ott aztán egy jelentős erőforráshiánnyal küszködő oktatási rendszerrel és gyermekvédelemmel találkoznak. Nem kell csodálkozni azon, hogy a gyerekek egyre erőszakosabbak egymással. Hiszen nekünk tartanak tükröt.

< 1 2 3 4 5 6 7 >