WMN Ügy
WMN Ügy

„Az ikerbabáink elvesztése rámutatott: nem az idő gyógyít, hanem az, amit kezdünk vele”

WMN Ügy – 2023.09.23. – FR

Miután várandóssága 21. hetében váratlanul elvesztette addig egészséges ikerbabáit, az Apró szárnyak Instagram-oldal létrehozója, Horváth Ramóna alkotással próbálta kidolgozni magából a fájdalmát: azokat a benne kavargó érzéseket rajzolta le, amiket szavakba önteni nem lehet. Rajzaival ma már több ezer sorstársának segít a gyászfeldolgozásban, érzéseik kifejezésében.

Mózes Zsófi: Úgy nőttem fel, hogy láthatatlan hálót szőtt körém az engem ért bántalmazás ügye

WMN Ügy – 2023.09.21. – MZS

Mózes Zsófi 22 évesen tett feljelentést az ellene elkövetett kapcsolati erőszak miatt. Ez 2017-ben volt, de a polgári peres eljárás máig tart. Mi az, amire megtanította az igazáért folytatott hosszú küzdelem? Erről írt most:

Búcsú a fenyőktől – a klímaváltozás már a kertünkben van

WMN Ügy – 2023.09.20. – INK

A szakértők már évekkel ezelőtt figyelmeztettek: a fenyők és fenyvesek jelentős része el fog tűnni, az erdeink és kertjeink (!) át fognak alakulni. Ám egészen más erről olvasni és a saját szemünkkel látni. Ez már a mi valóságunk. Mit tehetünk ellene? Be kell egyáltalán avatkozni?

Kate Winslet: Rohadtul megérte a MeToo! A fiatal színésznők ma már, b*ssza meg, nem félnek!

WMN Ügy – 2023.09.19. – TF

Azért bőven van még tennivaló. „Ha szerepelsz a filmemben, szerzek pénzt a kis (!) projektedre” – ajánlotta fel „segítségét” egy rendező a világhírű, számtalan díjjal jutalmazott Kate Winsletnek, aki nagyjátékfilmes producerként debütál decemberben. Spoiler: elhajtotta.

Egy túlélő nyílt levele: Fridát 13 éves korától 5 éven át bántalmazta szexuálisan egy felnőtt férfi az interneten

WMN Ügy – 2023.09.19. – WMN

Másodpercenként két (!) olyan képet vagy videót osztanak meg a neten, amin egy gyerekkel szembeni szexuális visszaélés látható. Ha ez nem elég ahhoz, hogy a nagy techcégek végre szigorítsanak a szabályaikon, akkor mi?! Egy áldozat nyílt levelet írt, amelyet minden uniós tagállamban egyszerre tesznek közzé – Magyarországon a WMN-en. Olvassátok:

„Van, hogy kinyújtja a gyerek a kezét, de nincs, aki megfogná”

WMN Ügy – 2023.09.10. – WMN

„Amikor a gyerekek köré font háló ennyi helyen szakadt, senki nem lehet biztos benne, hogy nem az ő kliensével, tanítványával, gondozottjával fog megtörténni a következő tragédia.” Reményiné Csekeő Borbála pszichológus elmagyarázza, miért olyan nehéz ma érdemi segítséget nyújtani a bajba jutott gyerekeknek, és mindez hova vezet. – Ma van az öngyilkosság megelőzésének világnapja!

Sírószobába jártak Jimmy Fallon kollégái, olyan brutálisan bánt velük a műsorvezető

WMN Ügy – 2023.09.08. – TD

Ellen DeGeneres után egy újabb televíziós nagyágyúról derült ki, hogy rettenetesen bánik az alkalmazottaival. Jimmy Fallon munkatársainak egy része belebetegedett az embertelen bánásmódba:

Menstruációs szegénység: betét híján minden tizedik lány hiányzott már az iskolából

WMN Ügy – 2023.09.04. – TD

Sok serdülő akár 50 napra is kiesik évente a menstruációs szegénység miatt az oktatásból. Ezen próbál segíteni a Magyar Vöröskereszt, amely idén újra 500 iskolát lát el higiéniai termékekkel.

< 1 2 3 4 5 6 7 >