WMN Ügy
WMN Ügy

Ami kívülről tökéletes, belül sokszor fájdalmas, romlott – Visszaélések a tánc világában

WMN Ügy – 2022.08.10. – WMN

„Hajlamosak vagyunk más mércét használni azokkal a gyerekekkel, akik már fiatalon nagyon kemény munkával komoly fejlődést és eredményeket érnek el. Fontos annak tudatosítása, hogy a jövőbeni sikerek érdekében ne áldozzuk fel az egészséges és boldog gyerekkorukat” – gyerekpszichológus vendégszerzőnk a tánc világában tapasztalt visszaélésekről és azok megelőzéséről:

Ízléstelen magamutogatás vagy szokatlan kommunikációs stratégia? – Olena Zelenszka a híveit is megosztotta a Vogue címlapján

WMN Ügy – 2022.08.09. – MZS

„A Vogue címlapjára kerülni nagy megtiszteltetés és a világ sok sikeres és prominens emberének álma. Az egyetlen dolog, amit mindannyiuknak kívánok, hogy ez ne az országukban dúló háború miatt történjen meg” – kommentálta az ukrán first lady az interjút.

Augusztusban még legális mindent kiszámlázni katásként? – Gyakorlati tanácsok egy adótanácsadótól

WMN Ügy – 2022.08.08. – TF

Lehet legálisan „előre” számlázni augusztusban még katásként? Kinek éri meg az átalányadózás? Mi van azzal, akinek 150 nap felszámolni a katás cégét – addig nem lesz számlaképes? Adótanácsadóval mentünk végig a katatörvény változásának a következményein különböző valós helyzetekben a bújtatott foglalkoztatástól a gyed mellett vállalkozásig.

Szabó Anna Eszter: Attól, hogy nem olvasunk híreket, még nincs minden rendben körülöttünk

WMN Ügy – 2022.08.07. – SzAE

Persze, el lehet határolódni a hírektől, a politikától, társadalmi problémáktól, de vajon milyen áron? Lehet-e a belső békénk fontosabb, mint a gyerekeink jövője?

Van rá észszerű magyarázat? – 77 éve érte atombomba-támadás Hirosimát

WMN Ügy – 2022.08.06. – WMN

Az amerikaiak azért kezdték kiemelten kutatni a maghasadást, mert féltek, hogy a náci Németország előbb fejleszt atomfegyvert, mint ők. Ennek lett a következménye az erődemonstrációból ledobott első atombomba… majd miután Japán ezek után sem akart békét kötni, a második. Amit egyébként majdnem egy másik városra dobtak le. Kérdésfelvetések és lehetséges magyarázatok a Hirosimát ért atombomba-támadás évfordulóján.

A bántalmazott LMBTQ-gyerekek nemcsak a bántalmazó, hanem a hazai rendszer áldozatai is

WMN Ügy – 2022.08.06. – KÁA

Egy magyar felmérés szerint az LMBTQ-gyerekek több mint 80 százalékát éri verbális zaklatás az iskolákban, de a szekálás és akár erőszakba torkolló bántalmazás más csoportokat sem kerül el az oktatási intézményekben. De kinek a védelmére számíthatnak a gyerekek: a túlterhelt tanárokéra vagy a szellemként felbukkanó, szintén túlterhelt iskolapszichológusokéra, akiknek sokszor csak az önszorgalmukon múlik a szakmai tudásuk tágítása?

Sorban állnak le a szülészetek, de senki sem törődik vele – Ezt okozza a rendszer lassú kivéreztetése

WMN Ügy – 2022.08.05. – KK

Miért gond az, hogy egyre kevesebb helyen lehet egyáltalán megfelelő ellátást kapni várandósan, nemhogy szülni? Hogyan lehetne javítani a rendszeren, és miért lenne fontos tenni valamit? Kőrizs Kata újságíró saját (negatív) tapasztalatai miatt aktivistaként dolgozik azon, hogy jobb legyen a szülészeti ellátás. A helyzet azonban csak tovább súlyosbodott.

Elsősorban gyerek, és csak utána celeb – akkor is, ha megbukott az érettségin

WMN Ügy – 2022.08.05. – GySz

„A híres ember gyereke, aki gyakran nem saját döntéséből vált ismertté, hanem mert a szülei szerint ez így jó, nem arra »szerződött«, hogy belőle szerezzünk megerősítést ahhoz, hogy bezzeg mi jobb szülők vagyunk, a mi gyerekünk jobb tanuló, jobban áll neki az ilyen-olyan ruha, és egyébként is…” Dr. Gyurkó Szilvi írása a Schobert házaspár lányának érettségije apropóján:

< 1 2 3 4 5 6 7 >