Kult
Kult

8 + 1 érdekesség, amit fogadjunk, hogy nem tudtál az Alice Csodaországban című könyvről!

Kult – 2022.11.26. – MZS

Mégis mi a különbség a holló és az íróasztal között? Az Alice Csodaországban megjelenésének évfordulója alkalmából végre az évszázados rejtvényre is választ kapsz!

Cölibátus vagy család: A kettős életet élő pap dilemmája „része a szervezeti kultúrának”

Kult – 2022.11.26. – DTK

„Aki a papi hivatást elhagyja, és a családos életet választja, azt az egyház hitüket elhagyónak tartja (egyházi kifejezéssel: aposztázia). Pedig nem a hitét hagyja el az illető, még egyházjogilag sem – de azt nyomják, hogy ez mégis hitehagyás, ez hűtlenség” – Füzes Ádám mentálhigiénés szakemberrel (aki korábban katolikus pap volt, majd két éve kilépett és családot alapított) A döntés című film kapcsán D. Tóth Kriszta beszélgetett a cölibátusról és az elhallgatott életekről.

Bendl Vera: Lánya van, ő nem tudja (Novella)

Kult – 2022.11.25. – BV

Minek egy válás után az embernek más férfi, amikor ott van a 13 éves fia is?

Aki nem szeret bele ebbe a Wednesday Addamsbe, az hazudik!

Kult – 2022.11.25. – CSA

Sötét, cinikus, antiszocális, idegesítő – és nem bírsz másra figyelni. Nektek hogy tetszik az új Wednesday Addams?

Kennedy-átok? 23 éve zuhant le repülőgépével Amerika hercege, ifjabb JFK

Kult – 2022.11.25. – TÉZS

„Többet tett az országa megítéléséért, mint egy teremnyi nagykövet” – egy guatemalai pap mondta ezt Johnról és unokatestvéréről, miután a két gimnazista a földrengés sújtotta közép-amerikai országban rászorulóknak segített: ételt osztottak és építkezéseken dolgoztak.

És te melyik lány lennél A Pál utcai fiúkból?

Kult – 2022.11.25. – INK

„A férfi írók műveiben a főszereplők gyakran fiúk, a lányok pedig csak úgy jelennek meg, mint a vágy tárgyai, akiket meg kell hódítani. […] Ha megnézzük A Pál utcai fiúkat vagy a Tüskevárat, milyen női szerepekkel lehet azonosulni? A Tüskevárban van a Náncsi néni, aki nagyon finom rántott csirkét süt, vagy A Pál utcai fiúkban – Nemecsek anyján kívül – Csele nővére, aki zászlót varr, meg egy szolgálólány, akit lehet ugráltatni.” Olvassátok el ezt a nagyon fontos interjút, amely többek közt arról szól, miért olyanok ma a gyerekkönyvek, amilyenek, milyen könyveket vásárolnak a szülők leginkább a gyerekeiknek, és mi a helyzet a kötelező irodalommal:

Ez tényleg nagyon fura világ – olyan, amiben élünk

Kult – 2022.11.24. – TF

Transzgenerációs traumák, szuper PC család és nagyon nem PC nagypapa, bizarr világ a meglévő (szintén bizarr) világ alatt, különleges lények és egy végső csattanó, amitől minden értelmet nyer. Tóth Flóra a gyerekeivel nézte meg a Disney új animációs filmjét, a Fura világot.

Edith Wharton tudósított a háborúból, elhagyta hűtlen férjét, majd Pulitzer-díjat nyert – nőként először

Kult – 2022.11.24. – MZS

Mihez kezd egy lány a XIX. század végén, aki nem a jövedelmező házasságban látja jövője kulcsát? Hát ír! Edith Wharton nem engedett a kor által rászabott szerepeknek, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az idő végül őt igazolta. Ismerjétek meg a történetét!

< 1 2 3 4 5 6 7 >