Kult
Kult

„Ez a mi gyerekkorunk, a mi szövegeink, a humor, amelyben otthonosan érezzük magunkat” – A berlini Bud Spencer Múzeumban jártunk

Kult – 2021.08.04. – CSA

„De néhány napja egy kutyatápokról szóló beszélgetésem fulladt ordítva röhögésbe, ugyanis menet közben tudatosult bennem, hogy az én kutyám tápja nem más, mint KRUMPLIS HAL. És ha most ezen nem kezdtél el te is, akkor valószínűleg túl fiatal vagy.”

„Ahány szerepet játszottam […], annyiszor születtem újra” – 130 éve született Makay Margit

Kult – 2021.08.04. – KAd

„Bizony, sokszor előfordult, hogy éjféltájt angolosan távoztam a saját fényes estélyünkről. Bementem a szobámba aludni, hogy másnap reggel kipihenten kezdhessem a munkát a színházban. A férjem is tudta, elfogadta, hogy számomra a színpad az első.” Legendás memória, legendás tartás és tehetség: több mint 80 éven át játszott színpadon és filmen Makay Margit.

Csodálkozás, gyilkosság, festmények és novellák rólunk – Mutatjuk, mit olvass augusztusban!

Kult – 2021.08.02. – CSA

Csepelyi Adri ajánl öt könyvet augusztusra, amelyekkel biztosan nem nyúlhatsz mellé!

Fekete gyémántok Oroszlányban – Időutazás egy szépséges és kegyetlen világban

Kult – 2021.08.02. – MMK

A bánya tele van kincsekkel és veszélyekkel is, de aki egyszer megtapasztalta, milyen az igazi bányászélet, többé nem tud elszakadni tőle.

Ötpengős Rózsi, százforintos Gizella és húszforintos István – Kik azok a hétköznapi emberek, akik egykor a magyar bankjegyeken szerepeltek?

Kult – 2021.08.01. – DD

Hogyan került többek között két palóc kamasz lány, egy fiatal rajzmodell és egy nyomdai munkás a magyar pengőre és forintra? Kinek hozott szerelmet a modellkedés? Melyik sportoló deltái ihlették meg a pénzgyártókat? Ki volt az a nő, aki a valaha volt legnagyobb címletű magyar bankjegyen szerepel? Kattintsatok, és minden kiderül!

Séta a végtelen péniszmezőn – Kuszama Jajoi észbontó világa

Kult – 2021.07.31. – CSA

„Kuszama anyja kicsi korától arra kényszerítette a kislányt, hogy kövesse apját a légyottokra, lesse ki, pontosan mit, kivel és hogyan csinál a férfi, aztán pedig részletesen számoljon be mindenről anyjának. Ezzel életre szóló szenvedéssé változtatta lánya viszonyát a szexualitáshoz.”

Életveszélyes színek, fazonok, ruhadarabok – Betiltott viseletek nyomában

Kult – 2021.07.31. – HFB

Mikor és hol volt tilos a férfiaknak nadrágot viselniük? Milyen rendeletet játszott ki a vörös rózsa a fehér ruhán? Mi köze a vörös bársonynak meg a fekete csipkének a csatornákhoz? Cikkünkből kiderül!

Uzsgyi a hűvösre! – Négy régi és új sorozat, ha megfulladnál a kánikulától

Kult – 2021.07.30. – SzÉ

Ajánló hőgutától szenvedőknek Szentesitől:

< 1 2 3 4 5 6 7 >