Kult
Kult

Kurucz Adrienn: A régi barátom vadonatúj felesége

Kult – 2021.04.19. – KAd

Vannak emberek, akik csak egy-egy pici szakaszon kísérik az életünket. És vannak, akik, mint egy búvópatak, más és más alakban, de örökké velünk vannak, ha ez nem is mindig nyilvánvaló vagy kellemes másoknak.

„A házassággal az a baj, hogy szeretkezés után minden éjjel véget ér…” – Legkedvesebb Márquez-idézeteink nyomában

Kult – 2021.04.17. – SzÉ

„Úgy találta, hogy a nők valami külön észbeli adottság alapján, ami csak az övék, úgy tudnak elsiklani a valóság zátonyai mellett, hogy nem szenvednek hajótörést.” – Hét évvel ezelőtt ezen a napon halt meg a legnagyobb latin-amerikai író.

„Auschwitzban nem volt múlt, nem volt jövő, csak az életben maradás számított” – Elolvastuk a világ legboldogabb emberének könyvét

Kult – 2021.04.16. – FR

„Néhány hétig el lehet élni élelem nélkül, néhány napig víz nélkül is, de remény nélkül, hit nélkül a többi emberben? Anélkül vége, összetörik az ember. Így éltük tehát túl. A barátság, az együttműködés segítségével. A reménnyel” – holokauszttúlélőként a százegy éves Eddie Jaku nemcsak annak élő tanúja, milyen borzalmakra képes az ember, hanem annak is, hogyan képes arra, hogy még a legsötétebb órákban is megőrizze magában a fényt.

Nem kertel, csak füvet termel – Seth Rogent köszöntjük a születésnapján

Kult – 2021.04.15. – SzAE

„Van nála jóképűbb színész? Van. Van nála viccesebb? Igen. De önazonosabb, bevállalósabb, természetesebb, lazább… na, olyat nehezebb lenne találni. És manapság igencsak ki vagyunk éhezve az igaz arcokra, az igaz hangokra, akik nem mórikálják magukat, nem pózolnak. Seth Rogen önmagából táplálkozik, sallangok nélkül.”

A szavak csodálatos élete – Ma lenne 71 éves Esterházy Péter

Kult – 2021.04.14. – BG

Ismét eltelt egy év Esterházy Péter bölcsessége és humora nélkül… Ma lenne 71 éves, ezért osztjuk meg újra Both Gabi személyes emlékeit róla.

„Mindenki olyan lehetett mellette, amilyen valójában” – Déri János ma lenne 70 éves

Kult – 2021.04.14. – GyD

„Elgondolkodtató, hogy miért emlékeznek rá még ma is olyan sokan. Szerintem azért, mert olyan szuggesztív egyéniség volt, emellett iszonyúan tehetséges, és semmi sallang nem volt rajta. Mindenhez hozzá tudott szólni, mert zseniálisan forgott az agya – nem volt olyan téma vagy beszélgetés, amiből rosszul jött volna ki. Mindemellett jó humora is volt. Ez az, ami nagyon átjött a képernyőn, és ami egyedülállóvá tette. Manapság már nem ismerünk ilyet a képernyőn – de hát a televíziózás nagyon megváltozott azóta –, de a maga korában sem volt még egy ilyen” – így emlékszik a lánya Déri Jánosra.

Végzet vagy a véletlenek összeesküvése? – 109 éve ütközött jéghegynek a Titanic

Kult – 2021.04.14. –

Sok baljós előjel utalt arra, hogy az álmok hajójának sorsa meg van pecsételve, de vajon mi vezetett valójában a tragédiához?

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast