Kult
Kult

Nem kertel, csak füvet termel – Seth Rogent köszöntjük a születésnapján

Kult – 2021.04.15. – SzAE

„Van nála jóképűbb színész? Van. Van nála viccesebb? Igen. De önazonosabb, bevállalósabb, természetesebb, lazább… na, olyat nehezebb lenne találni. És manapság igencsak ki vagyunk éhezve az igaz arcokra, az igaz hangokra, akik nem mórikálják magukat, nem pózolnak. Seth Rogen önmagából táplálkozik, sallangok nélkül.”

A szavak csodálatos élete – Ma lenne 71 éves Esterházy Péter

Kult – 2021.04.14. – BG

Ismét eltelt egy év Esterházy Péter bölcsessége és humora nélkül… Ma lenne 71 éves, ezért osztjuk meg újra Both Gabi személyes emlékeit róla.

„Mindenki olyan lehetett mellette, amilyen valójában” – Déri János ma lenne 70 éves

Kult – 2021.04.14. – GyD

„Elgondolkodtató, hogy miért emlékeznek rá még ma is olyan sokan. Szerintem azért, mert olyan szuggesztív egyéniség volt, emellett iszonyúan tehetséges, és semmi sallang nem volt rajta. Mindenhez hozzá tudott szólni, mert zseniálisan forgott az agya – nem volt olyan téma vagy beszélgetés, amiből rosszul jött volna ki. Mindemellett jó humora is volt. Ez az, ami nagyon átjött a képernyőn, és ami egyedülállóvá tette. Manapság már nem ismerünk ilyet a képernyőn – de hát a televíziózás nagyon megváltozott azóta –, de a maga korában sem volt még egy ilyen” – így emlékszik a lánya Déri Jánosra.

Végzet vagy a véletlenek összeesküvése? – 109 éve ütközött jéghegynek a Titanic

Kult – 2021.04.14. –

Sok baljós előjel utalt arra, hogy az álmok hajójának sorsa meg van pecsételve, de vajon mi vezetett valójában a tragédiához?

Puha élet – A mesekönyv, amit akkor is olvasni akarunk, ha nincs ott a gyerek

Kult – 2021.04.11. – MN

Íme, egy igazi szerelemprojekt, amelyben egy hobbirajzoló és egy hobbiíró megalkotott egy olyan világot, ahol a pékként dolgozó őshüllőnek kalászos tetkója van, a víziló porszívóügynökként dolgozik, Birkenstock-papucsot hord a kacsacsőrű emlős, a szülőknek pedig UV-lámpa fedi fel a rejtettebb tartalmakat.

„Mert a vers magában egy világ” – A költészet napján arról, miért olvassunk verseket

Kult – 2021.04.11. –

Mit kérdeznétek József Attilától, ha találkoznátok vele? Most hat – költészethez igencsak közel álló – ember József Attilához intézett „kérdéseit” is megismerhetitek, és azt is megtudhatjátok, miért olyan fontos a vers 2021-ben.

Ilyen lenne beköltözni egy másik ember fejébe – Új magyar szerelmes sci-fi készül

Kult – 2021.04.11. – GyD

Szigorú óvintézkedések mellett zajlanak ma a filmforgatások, hogy továbbra is szülessenek olyan alkotások, amik segítenek elmenekülni a nyomasztó valóságból. Mi más lenne erre alkalmasabb, mint egy elsőfilmes fiatal rendező szerelmes története?

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast