Kult
Kult

Minden kor kitermeli a maga boszorkányát – A salemi boszorkányperek máig ható tanulsága

Kult – 2021.03.01. – SzAE

„A tömeg(hisztéria/pszichózis) ereje elképesztő méreteket képes ölteni, bárkit és bármit magával sodor. Az ember manipulálható, és minél több nehézséggel küzd, annál fogékonyabb a bűnbakkeresésre.”

Zendaya nyaktörő mutatványa a magasban

Kult – 2021.02.28. – KAd

Vajon neki sikerül fenn maradnia a trapézon?

Karcsúsít, amíg meg nem… – Az alakformálás soha nem megy ki a divatból

Kult – 2021.02.27. – SzÉ

A kérdés a nap végén: mi van a hasleszorítós bugyi alatt?

Fogadj inkább örök hűséget magadnak! – Megnéztük a Rosa esküvője című filmet

Kult – 2021.02.26. – GyD

Az önszeretet nem egyenlő a narcizmussal – épp ellenkezőleg. A narcisztikus ember valójában nem szereti saját magát. Aki önmagát szereti, az tud csak igazán szeretni mást is – erről szól egy új spanyol film, ami nagyon fontos női tapasztalatokat tartogat.

Ne azért hallgasd végig, mert úgy illik! – Egy fiatal zenetörténész 5 tippje, hogyan kezdd el a barátkozást a klasszikus zenével

Kult – 2021.02.26. – DCS

Barátkozz a komolyzenével! Egy szakértő segítségével hoztunk öt remek tippet arra, hogyan érdemes ráhangolódni erre a műfajra.

Pandémiakiállítás: 17 képben az elmúlt egy évünk

Kult – 2021.02.26. – SZL

„Ha úgy gondolod, hogy a művészek feleslegesek, próbáld meg elütni az időt a karanténban zenék, könyvek, versek, filmek, festmények és játékok nélkül.” (Stephen King)

„A Vatikánban található a világ egyik legnépesebb homoszexuális közössége” – Elolvastuk A Vatikán kínos titkai című könyvet

Kult – 2021.02.25. – DE

„…mivel a papságban család híján nem válik el egymástól a magánélet és a közélet, hiszen mindenki közösségben él, minden kitudódik, minden összekeveredik. Ezért a pletykák, a szóbeszédek és a rágalmak rendszerré formálódnak.” Egy nem mindennapi könyv és annak hatásai.

Így lett Magyarországból kommunista ország – A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Kult – 2021.02.25. – WMN

Az elhurcolt és bebörtönzött kisgazda politikus, Kovács Béla emlékére nevezték ki ezt a napot a kommunizmus áldozatainak emléknapjává – rá, és a magyar történelem egyik sötét korszakára emlékezünk ma.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast