Kult
Kult

Gyerekkönyv készült a szüfrazsett hercegnő életéből, aki a rangját is feladta volna a nők jogaiért – Sophia hercegnő története

Kult – 2022.01.25. – GF

Hiába volt Viktória királynő keresztlánya, Sophia hercegnő neve eddig ismeretlen volt mindannyiunk számára, pedig egész életében az emancipációért küzdött.

Bárkiből lehet a világ legrosszabb embere (Filmajánló)

Kult – 2022.01.24. – BA

Világ legrosszabb emberei, szevasztok! Ez a történet rólatok szól:

„Untat ez az egész” – állítólag ezt mondta a halála előtt Winston Churchill

Kult – 2022.01.24. – WMN

Hat izgalmas Churchill-idézet, és ami mögötte van – így emlékezünk a beszédhibás kisgyerekből lett irodalmi Nobel-díjas, híresen nagy szónok politikusra halálának évfordulóján.

Nem élnek ezek sokáig (Novella)

Kult – 2022.01.23. – WMN

Gekkó vagy Bálint? Ez itt a kérdés.

Akiből áradt a szabadság – 94 éve született Jeanne Moreau

Kult – 2022.01.23. – BG

Ő maga volt A NŐ! Akkor is, ha akadtak nála szebbek, csinosabbak vagy akár tehetségesebbek. Utánozhatatlan vonzerő áradt belőle a filmvásznon.

„Nem játszhatunk senkinek az életével” – Így megy tovább a show az omikron-vírus alatt

Kult – 2022.01.23. – GyD

„Halálközeli élmény, bátorságpróba, vizsga” – így írják le a színészek, milyen egy beugrást végig csinálni, amire mostanában elég sűrűn rá vannak kényszerítve. A színházak nyitva tartanak ugyan, de meglehetősen nehezített pályán működnek. Ti voltatok mostanában?

Így kapcsolnak le a józan eszünkről és az együttérzésünkről – Az igazságtalan rendszerek lélektanába vezet Melanie Joy új könyve

Kult – 2022.01.22. – MD

A világhírű szociálpszichológus szerint a társadalmi egyenlőséghez nem elég felelősségre vonni azokat, akik visszaéltek a hatalommal, vagy eltörölni elnyomó törvényeket – a gondolkodásunkat kell átformálni, és azt a módot, ahogyan kapcsolódunk egymáshoz.

Néha jusson eszedbe, hogy ennél lehetne sokkal nehezebb is – Holnap kezdődik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Kult – 2022.01.21. – GyD

Van, ahol még azért kell harcolni, hogy az ember nőként megmutathassa a haját, máshol meg azért, hogy ne adják férjhez tizennégy évesen. A nőjogi küzdelmek mindenütt máshol tartanak, csak a cél közös: az egyenlő jogok.

< 1 2 3 4 5 6 7 >