Kult
Kult

Puha élet – A mesekönyv, amit akkor is olvasni akarunk, ha nincs ott a gyerek

Kult – 2021.04.11. – MN

Íme, egy igazi szerelemprojekt, amelyben egy hobbirajzoló és egy hobbiíró megalkotott egy olyan világot, ahol a pékként dolgozó őshüllőnek kalászos tetkója van, a víziló porszívóügynökként dolgozik, Birkenstock-papucsot hord a kacsacsőrű emlős, a szülőknek pedig UV-lámpa fedi fel a rejtettebb tartalmakat.

„Mert a vers magában egy világ” – A költészet napján arról, miért olvassunk verseket

Kult – 2021.04.11. –

Mit kérdeznétek József Attilától, ha találkoznátok vele? Most hat – költészethez igencsak közel álló – ember József Attilához intézett „kérdéseit” is megismerhetitek, és azt is megtudhatjátok, miért olyan fontos a vers 2021-ben.

Ilyen lenne beköltözni egy másik ember fejébe – Új magyar szerelmes sci-fi készül

Kult – 2021.04.11. – GyD

Szigorú óvintézkedések mellett zajlanak ma a filmforgatások, hogy továbbra is szülessenek olyan alkotások, amik segítenek elmenekülni a nyomasztó valóságból. Mi más lenne erre alkalmasabb, mint egy elsőfilmes fiatal rendező szerelmes története?

Történetek szerelemről, emberekről, időről és elmúlásról – 8 film, amit újra meg kell nézni

Kult – 2021.04.09. – SzÉ

Hányszor láttad már ezeket a filmeket? És melyiket vennéd még fel erre a listára?

Mit nekünk Al Capone, ha van Savanyó Jóskánk? – Egy betyár hollywoodi élettörténete

Kult – 2021.04.09. – MK

Oscar-gyanús filmet lehetne készíteni róla, pedig „csak” egy kegyetlen betyár volt. Rózsa Sándor, de még a maffiafilmek sem érnek Savanyó Jóska élettörténetének nyomába.

„És akkor Karinthy eldöntötte, hogy leméri a vicc sebességét” – Beszélgetés Ott Annával és Zwack Sándorral irodalomról és gyomorkeserű-kultúráról

Kult – 2021.04.08. – FR

Míg a kávézás élményét a török kortól élvezhetjük itthon, addig a legenda szerint II. József császárt és a magyar királyt először 1790-ben kínálta meg udvari orvosa, dr. Zwack a titkos recept alapján készült gyógynövénylikőrjével. A híres magyar kávéházi és gyomorkeserű-kultúra évszázados összefonódása a világon egyedülálló különlegesség, emlékeit nemcsak szerelmi történetek, intrikák és családi anekdoták, hanem az irodalom nagyjai is őrzik.

Hiúság, hatalomvágy, narcizmus – Miért szomorúak a reneszánsz férfiak?

Kult – 2021.04.08. – SZL

Lilla nagy fába vágta a fejszéjét: saját szelfijeit a reneszánsz festményekkel párhuzamba állítva megpróbálta megfejteni, mit is akart üzenni anno művész és modell.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast