Kult
Kult

„Végignéztem, amikor darabokra szabdalták a díszletelemeket” – Interjú Láng Imolával, A feleségem története látványtervezőjével

Kult – 2021.09.21. – GyD

Miért mindig csak a színészek vagy a rendező teljesítményéről beszélünk, amikor egy új filmet bemutatnak? Miért nem tapsolunk például a látványtervezőnek is, aki egy egész világot épít fel a karakterek köré? A héten mozikba kerülő A feleségem története például igazi csemege ilyen szempontból: egy nagyszabású kosztümös film, amihez a XX. század legszebb éveit kellett megidézni – és most megmutatjuk, kinek a tervei alapján.

A lángos az lángos, ha tejfölt teszünk rá, ha virslikarikát! – Elolvastuk Sally Rooney új regényét, a Hová lettél, szép világot

Kult – 2021.09.20. – KAd

„Sok szempontból különleges, okos és kulturált, ám erősen tétova fiatalok életük egy közös kereszteződésében keresik a nekik megfelelő utat, de nincs elég önbizalmuk, és egymásban sem tudnak bízni eléggé.” Sally Rooney vadonatúj regényét ilyennek látta Kurucz Adrienn:

„Az se komplett, aki ilyenkor, ősszel kap napszúrást” – Versrészletek, amikben mindenki megtalálja a saját őszét

Kult – 2021.09.19. – CSA

Aranyló falevelek, sütőtökillat, krizantémok, nagy kirándulások, vacogós reggelek, vénasszonyok nyara, szőlő, alma, az első fagyok… Ahányan vagyunk, annyiféle dolog jut eszünkbe az őszről. Ami most már hivatalosan is megérkezik. Vasárnap estére egy jó kis kedvcsináló a legsokszínűbb évszakhoz!

Tóth Krisztina: A kulcs őrzője – Mese embereknek

Kult – 2021.09.19. – TK

Tudjátok, mi történik a kutyákkal, ha meghalnak? Tóth Krisztina szeptemberi meséjéből kiderül.

A gyermeki ártatlanság mítoszának lerombolója: 110 éve született William Golding, A Legyek Ura írója

Kult – 2021.09.19. – MMK

Golding valószínűleg egész életében a démonaival küzdött, az alkohol rabja volt, félt a sötétben, tele volt fóbiákkal, és az írásba menekült. Mezei M. Katalin mesél róla, és felkavaró regényének születéséről:

Zsebben hordott e-olvasó vs. polcon gyűjtött házi könyvtár – Az e-book előnyei és hátrányai

Kult – 2021.09.19. – WMN

Mit tesz az agyunkkal a könyvek olvasása (ellentétben a rövid szövegekkel, például a posztokkal)? Kiszorítja-e az e-book idővel a hagyományos könyveket, vagy sem? Miért nem olyan népszerű a digitális könyvtár a magyarok körében, mint nyugaton? Rendkívül izgalmas kérdéseknek járt utána vendégszerzőnk, Széles-Horváth Anna:

Ó, ha tudnátok, mi vár rátok! – Megnéztük a The Morning Show 2. évadának premierjét

Kult – 2021.09.18. – KC

Cinti tűkön ülve várta, hogy végre debütáljon a The Morning Show második évada, és gyorsan meg is írta az első benyomásait róla:

„Michael mindig is védelmezett minket, most mi védelmezzük őt” – Megnéztük a Schumacher-dokumentumfilmet

Kult – 2021.09.17. – SzÉ

Ha pletykát akarsz Schumacherről, arra ott vannak a bulvárlapok, ez most azoknak szól, akik az emberre kíváncsiak:

< 1 2 3 4 5 6 7 >