Kult
Kult

Egy káprázatos színésznő titokzatos halála: bejártuk Bajor Gizi egykori villáját

Kult – 2022.10.01. – KAd

„Rendkívüli asszony volt és rendkívül népszerű, magába bolondított mindenkit, férfiak és nők versengetek a figyelméért. Így aztán mindenkit sokkolt, hogy 1951. február 12-én férjével együtt meghalt.” Kettős öngyilkosság történt vagy a férje ölte meg Bajort? Erről is szó volt azon a sétán, amit szerzőnk jó szívvel ajánl:

Ők nyitottak nekünk ablakot a világra – A magyar televíziózás legendáival találkoztunk

Kult – 2022.09.30. – BG

Kollégáink egy különleges könyvbemutatón jártak az egykori tévészékházban. Nézd meg a képeket a régi televíziósokról, és olvasd el, mit gondol róluk Gabi:

Schwarzenegger Terminátorként üzent Auschwitzban, aztán magyarázkodhattak miatta

Kult – 2022.09.30. – GyD

Antirasszista tevékenységéért tüntették ki, de kicsit szerencsétlenül hagyott nyomot a látogatásról

„Velem kedvesek az emberek, mert én kedves vagyok az emberekkel” – Elhunyt Coolio, aki sokkal fontosabb volt, mint gondolnád

Kult – 2022.09.30. – CSA

Coolio életműve korántsem csak a Gangsta’s Paradise. Részben neki köszönhető, hogy ma ott ül a popvilág trónján Beyoncé és Jay Z, Kanye West és Kendrick Lamar. Az előadótól Csepelyi Adrienn búcsúzik.

A jóvátehetetlen bűnök, amiket Marilyn Monroe ellen elkövettek – Ezt láttuk a Blonde-ban

Kult – 2022.09.29. – GyD

Elhagyták, becsapták, kihasználták, megerőszakolták, minden lehetséges módon bántalmazták és semmibe vették – egészen más mindezt látni is, mint csak hallani róla.

Kimenő Radival: A legborúsabb időt is mosolygósra színezi egy tál finom étel

Kult – 2022.09.29. – FR

Falatozz az ország legjobb éttermeinek kínálatából – töredékáron, ismerd meg a hazai zsidó gasztronómia színes történetét, vegyél könnyes búcsút az Őrház Chill & BBQ-tól a legfinomabb falatok mellett, vagy edd magad boldoggá illatos töltött kürtőskalácsból. A választás rajtad áll, a programok adottak:

„Ha kínvallatásnak vetnek alá egy embert, biztos, hogy előbb-utóbb beismer mindent” – Boszorkányperek Magyarországon

Kult – 2022.09.28. – MZS

Magyarország legkegyetlenebb boszorkányperében tizenkét embert ítéltek máglya általi halálra, a kivégzés színhelye pedig még ma is a Boszorkánysziget nevet viseli.

„A kétségbeesést nem lehet felejteni, az emlékeidet magaddal cipeled, ha meg is tudtál bocsátani” – „Kiskabos” László születésnapjára

Kult – 2022.09.28. – KAd

Harminckilósan, tífuszosan jött haza a koncentrációs táborból. Apja meghalt, a családja nagy része szintén. Anyja és testvérei emigráltak a háború után, mert a házukat is elvették tőlük. Nem a nulláról, hanem úgy mínusz ezerről kezdte újra az életét. És lett az egyik legnagyobb nevettető Magyarországon, miközben igyekezett féken tartani a démonjait.

< 1 2 3 4 5 6 7 >