Kult
Kult

Miért van az, hogy a Disney-nél a gonoszok (majdnem) mind melegek? – A mesékben ábrázolt káros sztereotípiák nyomában

Kult – 2022.07.02. – PL

A klasszikus Disney-mesék a jó mindenek feletti diadalán túl a kutatások szerint más mintákat is erősen közvetítettek: ezek a mesék szinte tudat alatt megalapozták az elképzeléseinket arról, mit nevezünk férfinak és nőnek.

Mi mindent lehet megtenni egy szereleméhes, önbizalom-hiányos nővel? – Megnéztük a Drágám, én szeretlek! című dokumentumfilmet

Kult – 2022.07.02. – FR

„Amikor Egyiptomban az utcán sétálok, úgy érzem magam, mintha egy filmsztár lennék. Mindenki el akarja kérni a számomat: húszas, harmincas férfiak. Lengyelországban nagymamának számítok, öregnek, nyugdíjasnak” – de vajon mit kapnak valójában ezek az európai nők a lángoló érzelmek reményében?

Miért hallgatod, ha egy mukkot se értesz belőle? – Idegen nyelvű dalok, amiket mégis imádunk

Kult – 2022.07.02. – CSA

Mi fog meg bennünket olyan dalokban, amelyek számunkra érthetetlen nyelven születtek? A tudósok szerint elég sok oka van annak, hogy rajongani tudunk olyasmiért, amiről amúgy lövésünk sincs, pontosabban valamennyi lövésünk mégiscsak van róla.

„Kicsit ördögi, de eredeti, tehetséges, és nagyon szerethető” – Egy narcisztikus macska a Cicaverzum című új magyar film főhőse

Kult – 2022.07.01. – GyD

Néha nem árt álomvilágba menekülni a valóság elől, mert ha ott megküzdünk a problémáinkkal, akkor a való életre is felvértezzük magunkat – sugallja egy új magyar film, aminek a forgatásán jártunk.

A Minyonok: Gru színre lép visszaadta a hitemet a mesékben és a moziba járásban

Kult – 2022.06.30. – TF

„Egyszerre szuper és ijesztő”, „Öt, nem, hat, nem, hét kedvencem volt a filmben”, „Pisilnem kell… de kibírom, mert nagyon izgi” – Tóth Flóra a gyerekeivel együtt nézte meg a Minyonok: Gru színre lép című filmet, és elmesélik, hogy tetszett nekik. Spoiler: nagyon.

Miért olyan nehéz elismerni a hibáit annak, amit szeretünk? – 86 éves az Elfújta a szél

Kult – 2022.06.30. – MZS

Az Elfújta a szél egy erős nőkről szóló történet, de a feminizmusa még nem zárja ki, hogy ne lehetne rasszista. Sajnos.

Szabó T. Anna: Nekem az örömön kívül semmi sem egyértelmű a világban

Kult – 2022.06.30. – MD

Vagyok című új könyvéről kérdezte a József Attila-díjas költőt Milanovich Domi.

Mitől lesz jó egy történet, és mi a történetmesélés feladata? – Színházi ajánló

Kult – 2022.06.28. – SzÉ

Öt színész úgy alakít harminchat karaktert, hogy közben a történelem különböző korszakaiba ugrálnak, és még kódot is fejtenek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >