Bíró Lajos séf: „Egy nő ne jöjjön haza hajnalban spiccesen!” – Elviszlek magammal
Rovattámogatás
2018. február 7.
|
DTK
Egyáltalán nem vártam Bíró Lajostól, hogy visszafogott és szerény legyen. Nem is volt az. Azt viszont vártam tőle, hogy beszélgetünk egy jót hedonizmusról, emberi kapcsolatokról, a feleségeiről és a gyerekeiről, az éttermi világ kulisszatitkairól. Ez megtörtént. Megtudtam például, hogy a Michelin-csillag egy éttermesnek inkább nyűg, mint konstans öröm. Megtudtam, hogy mi zajlik a zárás után az éttermekben. Megtudtam, hogy egy nőre és egy férfira nem ugyanazok a „szabályok” vonatkoznak (ezen vitatkoztunk egy jót, de nyugi, nem szállt ki a kocsiból, én pedig nem tettem ki). És megtudtam, hogyan készül a világ egyik legfinomabb rántott húsa. Az egyik legismertebb és legmegosztóbb magyar séffel, Bíró Lajossal beszélgettem az Elviszlek magammal e heti epizódjában.
Neked ajánljuk
WMN Life –
2024. július 4.
–
WMN
Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf elhagyja Magyarországot, miután kiújult daganatos betegsége. Költözése előtt egy nappal beszélgettünk vele, a jelenkori magyar nyilvánosságban szokatlanul nyíltan és keményen fogalmazott a magyar gasztronómia kontraszelektált működéséről, a hatalomközeli erők térnyeréséről, a hazai egészségügy helyzetéről, a mérgező közállapotokról.
0 like / 0 dislike
60 megosztás
Elviszlek magammal –
2025. április 9.
–
DTK
Szentesi Éva az elmúlt évben harmadszor győzte le a rákot. Ő maga is búcsúzott már az élettől, de aztán mégis maradt. Az Elviszlek magammal búcsúévadának első epizódjában arról mesél, hogy mi változott, mit tanult és mit kezd azzal a csodával, amit az életének hívnak.
0 like / 0 dislike
26 megosztás
Elviszlek magammal –
2025. április 16.
–
DTK
Steigervald Krisztián a generációkutatás rocksztárja, elképesztő sikerszériát fut az elmúlt években. Mint az ország elsőszámú szakembere a témában azt mondja: valójában generációkba csomagolt önismeretet oktat, ami szerinte a XXI. század legfontosabb képessége. Most magáról is mesél – sokkal többet, mint szokott.
0 like / 0 dislike
55 megosztás
Kult –
2017. január 26.
Negyedik hely, legjobb csirkeétel, legjobb plakát, éljen Széll Tamás és csapata... oké, de miért jó ez nekünk?
66 like / 0 dislike
2142 megosztás
WMN KNYHA –
2018. október 20.
–
FB
Ha mindig is tudni akartad, mi a séfek, szakácsok és szenvedélyes kukták titkos gasztrobűne, és mi az, amit kicsi korukban ki nem állhattak…
51 like / 1 dislike
169 megosztás
WMN KNYHA –
2018. november 13.
–
ZZs
„Csak annak megy majd előre a karrierje, aki 100 százalékon teljesít a munkájában, legyen az utcaseprő vagy minisztériumi dolgozó. Ha valakiben van alázat és tudásvágy, az eléri, amit szeretne” – vallja a Konyhafőnök VIP új zsűritagja, aki egy Michelin-csillaggal jött haza, hogy tudást adjon át a hazai szakmának.
79 like / 6 dislike
624 megosztás