WMN Egszsg
WMN Egszsg

„Ott minden szülő hisz és kapaszkodik valamibe” – 9 év élményei és traumái a koraszülött-intenzívről indulva

WMN Egszsg – 2020.11.22. – TF

Olvassátok el dr. Rádi Katáék történetét, és megértitek, akkor is, ha nem vagytok érintettek, hogy miért fontos tudnunk, beszélnünk a korababák és családjaik traumáiról!

Mondjuk ki: elég, nagy szívás a hisztaminózis – Életmódváltás a karanténban

WMN Egszsg – 2020.11.11. – SZL

A hisztaminérzékenységnek számtalan oka lehet (érdemes utánajárni a mélyebb okoknak is), de ha diagnosztizáltak, akkor arra számíts, hogy életmódváltásra lesz szükséged. Lilla mutatja az első lépéseket:

„Anyuka, 80 százalék, hogy beteg a baba, előjegyezzük abortuszra?” – Amikor a genetikai vizsgálat rémálommá válik

WMN Egszsg – 2020.11.04. – TF

Szabina egy csodaszép fiatal anyuka, aki második várandóssága alatt azért várta a 12. heti genetikai ultrahangot, hogy kiderüljön, milyen nemű lesz a kisbabája. Sajnos nem csak ez derült ki.

„Azok a sebek tiszteletet érdemelnek, hiszen a test hiányát jelentik” – Hogyan tudjuk otthon segíteni a diabéteszes családtagokat?

WMN Egszsg – 2020.11.02. – FB

A diabétesz hónapja kapcsán fontos, hogy beszéljünk a betegséggel járó sebekről és kezelésükről is. Mit tehet a család az idős, beteg rokonért? Mik az otthoni ellátás alapszabályai? Hogyan lehet elkerülni, hogy esetleg kórházi felülfertőzésnek tegyük ki az amúgy is érzékenyebb szervezetű beteget?

A legfontosabb „énidő” – Vizsgáld meg a melled minden hónapban, és ezekre a jelekre különösen figyelj!

WMN Egszsg – 2020.10.26. – DD

A rendszeres szűrés mellett az önvizsgálat is lényeges. Mondd szépen utánunk: minden hónapban! Igen! Minden hónapban legalább egyszer! Mi pedig adunk pár hasznos tippet hozzá:

Minden, amit a házi sebkezelésről tudni érdemes – Félre a tévhitekkel, így kezeld korszerűen a felületi sérüléseket!

WMN Egszsg – 2020.10.22. – DD

Ha te vagy a gyerekeid folyton esnek-kelnek, vagy csak szeretnéd tudni, hogyan érdemes kezelni a sebeket, hogy gyorsabban és szebben gyógyuljanak, ez a cikk neked készült:

Ami összeköt minket, az nem a vér, hanem a magányban megjelenő démonaink – Depresszió a családban

WMN Egszsg – 2020.10.21. – NyL

Nyáry Luca családjában többen is küszködnek, küszködtek depresszióval, mély, sötét pszichés fájdalommal, amit önkéntes száműzetésbe vonulva igyekeztek feldolgozni, és közben hajlamosak voltak azt hinni, csak őket érinti egyedül… Száz év magány, és száz év csak azért is összetartás.

„Bőr a bőrhöz ér” – Mi, heten kipróbáltuk, milyen, ha egy napra (na jó, pár órára) magunkra figyelünk

WMN Egszsg – 2020.10.20. – DTK

Gyere, csatlakozz az önfigyelem napjához! Mi, heten a WMN-től belevágtunk, és ezekkel a tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak:

< 6 7 8 9 10 11 12 >