-

 1. Nem vagyunk felkészültek

Gyakran nem vagyunk készek arra, hogy a kapcsolatunkban kompromisszumot kössünk, áldozatot hozzunk vagy feltétel nélkül szeressünk. Nem akarunk várni, ezért mindent egyszerre szeretnénk. Nem hagyunk időt arra, hogy az érzéseink kiteljesedjenek, de gyakran érezzük az idő szorítását is abban, hogy mit és mikor kellene élveznünk.

2. Összetévesztjük a szerelmet más érzésekkel

Általában olyannal akarunk együtt lenni, akivel el tudunk menni moziba vagy buliba, és nem olyannal, aki megért és támogat minket, ha éppen szomorúak vagyunk. Nem szeretnénk unalmas életet élni, és ezért gyakran olyan társat keresünk magunknak, aki megnevettet, és aki igazi kalandot csinál az életünkből. De nem állunk készen a változásra, ami elkerülhetetlenül betoppan egy bizonyos idő után, amikor a romantikus, vágyakkal teli első időszak elmúlik a párkapcsolatban.

3. Hajtjuk a mókuskereket

Egy idő után nincs időnk és lehetőségünk arra, hogy szerelembe essünk, hiszen minden percünket az tölti ki, hogy dolgozzunk, és megteremtsük az anyagi jólétünket.

4. Azonnali eredményt akarunk

Ha szerelmesek leszünk, azt várjuk, hogy azonnal érett és felelősségteljes kapcsolatunk legyen. Noha az érettség, ahogyan a kölcsönös megértés is, csak az együtt töltött éveknek köszönhetően tud kialakulni. Sok ember azt hiszi, hogy semmi nincs az életben, ami megérné az időt és a türelmet – még a szerelem sem.

5. Elvesztegetjük az esélyünket

Sokan inkább azt választják, hogy egy órát együtt töltenek száz különböző emberrel, minthogy egy napot áldozzanak egyetlen emberre. Manapság az a vélemény dívik, hogy sokkal jobb az emberekkel találkozni, mint megismerni őket. Elkezdünk egy kapcsolatot, majd rögtön le is zárjuk, amint találunk valami jobbat. Nem adjuk oda magunkból a másiknak a legjobbat, de elvárjuk, hogy ők tökéletesek legyenek. Egy csomó emberrel randizunk, de nem igazán adunk esélyt senkinek.

6. Függővé váltunk a technológiától

A modern technológia közelebb hozott minket egymáshoz. Néha olyan közel vagyunk, hogy még levegőt venni is nehéz. SMS-ek, e-mailek, csetek, videóüzenetek váltották fel sok esetben a személyes kommunikációt. Ma már nem kell, hogy együtt töltsünk időt, és úgy is sok mindent megtudhatunk a másikról. Nem is kell beszélgetnünk.

7. Nem tudunk sokáig egy helyben maradni

Úgy gondoljuk, hogy a kapcsolatok nem olyan fontosak, ahogy az elköteleződés sem, mert ezek igazából megrémisztenek minket. Többé már nem akarjuk az életünket egyetlen emberrel megosztani, és kerülünk mindent, ami állandó.

8. Szabad a szex

A mi generációnk elválasztja egymástól a szexet és a szerelmet. Az emberek először szexelnek, aztán eldöntik, hogy együtt akarnak-e lenni. Ma a házasságon kívüli szex szinte teljesen normális, és az olyan dolgok, mint a „nyitott házasság”, „barátok közötti szex”, „egyéjszakás kalandok” a modern élet részévé váltak.

9. Túl sokat adunk a logikára

Csak nagyon kevesen tudnak a mai generáció tagjai közül teljes szívvel, vadul szeretni, és az idővel vagy a távolsággal kapcsolatos esetleges problémákon felülemelkedni.

10. Túl sok mindentől félünk

Félünk az új kapcsolatoktól, a csalódástól, az érzelmi sérülésektől, hogy összetörik a szívünket, és ezért igazából nem engedjük másoknak, hogy az életünk valódi részesévé váljanak. Falakat építünk magunk köré, amelyek sokszor túl magasak ahhoz, hogy ki tudjunk lépni mögülük, és megláthassuk, milyen is az igazi élet.

11. Nem tiszteljük többé a kapcsolatokat

Ma már szinte semmit nem jelent, ha elveszítünk valakit, aki szeretett minket. Viszont általában csalódottak vagyunk, ha azokra nézünk, akik körülöttünk maradtak.

Felhasznált cikk: ITT

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Mindmo