(Hirdetés)

1. Kamu oldalak, rejtélyes webshopok

Először is szögezzük le, hogy nincsenek csodák. A rákra sem találtak még fel általános csodaszert. Szerintem a legnagyobb veszélyforrást azok az oldalak (ismeretlen eredetű webáruházak) rejtik, amelyek olyan hangzatos szalagcímekkel, hirdetésekkel operálnak, mint például: Megvan a rák ellenszere!, vagy Ez a csodaszer két nap alatt gyógyítja a rákot. Aha. Hogyne. Ha ez így lenne, akkor nem  lennének ennyire borzasztók a statisztikák. Ezeken az oldalakon lehet olyan vásárlói véleményeket olvasni, amelyek leírják, hogy milyen gyorsan eltűnt a végstádiumban lévő tumoruk, és hogy ezt az isteni csodát mindenkinek ismernie kell. A kamu oldalakról messziről ordít, hogy kamu, és feltétlenül vigyázni kell velük, mert ők a legnagyobb – bocsánat, hogy ezt írom – hazug és szemét árulók. De ha egyszer azok...

2. C-vitamin kúra

Nagyon ajánlatos, legfőképpen kemoterápia mellé, de önmagában az az állítás hazugság, hogy a C-vitamin kúra megállítja a rákot. Nem állítja meg, hanem segíti az immunrendszert a nehéz hónapokban.

3. B17 vitamin a „rák ellenszere"

Ami valójában nem is vitamin, de erősen megkérdőjelezhető módon több helyen még mindig így hívják. Ez az egyes csonthéjas gyümölcsök magjában előforduló vegyület az amigdalin, egy ciántartalmú glikozid. A '80-as években az Egyesült Államokban elvégzett kísérletek alapján rák ellen hatástalan, ezért nem is minősítették táplálékkiegészítőnek. Ugyanez a hivatalos álláspontja az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek. Ennek ellenére „B17 vitamin" néven továbbra is hozzá lehet jutni. Több csomagban árulják, esetenként több százezer forintért. Az utolsó stádiumban lévő betegeknek egyenesen azt ajánlják, hogy krémmel juttassák be a szervezetükbe... Feltehetően kenegethetnénk vele magunkat napestig, amíg a rák vígan nő tovább odabent.

4. Deutérium-csökkentett vizek

Tisztában vagyok vele, hogy van olyan orvosprofesszor, aki esküszik ennek áldásos hatására. Én a saját tapasztalataimról tudok beszámolni. Négy hónapig ittam ezt a vizet. Két évvel ezelőtt egy palack 3200 forintba került. Napi két palack fogyott el, mert az a szabály, hogy mindent, még a levest és a teát is ebből kell főzni, máskülönben nem ér semmit. Nem állítom, hogy soha senkinek nem használ, de nekem nem használt. Több százezer forintot dobtunk ki az ablakon, a daganat meg úgy vigéckedett odabent, hogy öröm volt nézni az MRI-felvételeken. Tény, hogy legalább nem árt. Legföljebb a pénztárcánkat terheli, de azt nagyon.

5. Gyógynövények, természetes anyagok

Ezek segítettek. A cékla kifejezetten hatásos, nyersen préselve természetesen, ha meguntam az ízét, akkor kevertem bele répát és almát is. Én egy időben annyit ittam belőle, hogy azt csodálom, nem lettem vörös tetőtől talpig. Önmagában persze a céklától sem lehet meggyógyulni, de nagyon jót tesz a szervezetnek. A különböző beavatkozások utáni mellék- és utóhatásokra használtam különböző gyógyteákat is, amelyek nekem szintén segítettek.

6. Kemoterápiás betegeknek ajánlott étrend-kiegészítők

Az egyik orvos a következőt mondta nekem: „ha sok pénze van arra, hogy az ablakon kidobálja, akkor nyugodtan megveheti ezeket a termékeket. De semmit nem érnek." Eközben egy másik doki váltig esküdött arra, hogy jót teszek magammal, ha megveszem, és az orrom alá dörgölt egy paksamétát egy bizonyos árucikkről. Én a Forever Living termékei közül szedtem a Líciumot és az Immublendet, mindkettő hatékonynak bizonyult. Ez itt nem a reklám helye, egy fillért sem kapok érte, hogy leírom. És, mondom, ami nekem segített, nem biztos, hogy másnak is fog...

7. Jóga

Igen, igen, igen! Ez nem csalás és nem ámítás. A testnek és a léleknek mindenek felett hasznos a jóga rehabilitációra, lélekgyógyításra, befelé figyelésre, kikapcsolódásra. Tényleg nagyon ajánlom, hetente legalább kétszer-háromszor egy-másfél órát.

+1

Az orvostudomány által ajánlott terápiák mellett talán az a legfontosabb, hogy keress magadnak valakit, aki kibogozza belőled a betegség kialakulásának gócpontjait. Van, aki a prána nadira esküszik, van, aki a kineziológusra, van, aki pszichoterápiába jár, vagy családállításra, agykontrollra, esetleg a családon, baráti körön belül talál magának valakit, akivel megbeszélheti a dolgokat... Én Csattos Ilonával és a húgával gyógyultam, és a Brandon Bays-féle módszerrel utaztam befelé.

Végezetül engedjétek meg, hogy azt a hat alapszabályt, amelyek nélkül szerintem nincs gyógyulás: 

– Csodák nincsenek.

– Egyetlen megközelítés/módszer sem fog meggyógyítani. A rák összetett betegség, a terápiának is annak kell lennie. Nehéz lesz és fájdalmas.

– Orvosok nélkül nem lehet, de a rossz orvos valóban sokat árthat, inkább legyél több doktorral kapcsolatban.

– A változtatásra és a változtatásra való képesség nélkül sem megy.

– Nem a rák ellen kell harcolni, hanem az egészségért, és az máris sokkal jobban hangzik, ugye?

Jó egészséget mindenkinek!

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Africa Studio