(Hirdetés)

Racionális emberként jómagam is kénytelen voltam elfogadni azt a tényt, hogy a gyógyulás nem megy a lélek renoválása nélkül. A megbetegedett szerv ugyanis csodálatos összefüggésben van a daganattípussal, erről rengetegszer olvashattunk már. A női megbetegedések, például a méhnyakrák, ami nekem is volt, mindig a nőiesség elfogadásával kapcsolatos problémára mutat rá.

Én sokáig küzdöttem magammal. Nagyon vágytam arra, hogy az a klasszikus értelemben vett édes kis tüneményes nő legyek. Utáltam magam, amiért nem ilyennek születtem, és azt gondoltam, hogy engem senki nem vesz majd feleségül. Mivel ez a jól felépített hitrendszer rendíthetetlen volt bennem, senkivel nem sikerült olyan kapcsolatot kialakítanom, akivel egyről a kettőre jutottunk volna, és a hosszú évek során szép lassan megbetegítettem magam.

Úgy kell ezt az egészet elképzelni, hogy mindenkiben ott vannak a rossz sejtek, amelyekből bármikor indukálódhat egy csinos kis betegség. Az ezt kiváltó ok pedig mi magunk vagyunk, ezért a megoldás egy része erősen rajtunk múlik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az orvosokra egyáltalán nincs szükség, hiszen a már meglévő, kialakult tünetet a megfelelő orvosi segítséggel tudjuk eltüntetni. Ahogy a doktorom mondta:

„Én gyógyítom a tünetet azokkal az eszközökkel, melyek a tudomány mai állása szerint adottak, neked pedig hozzá kell tenned a többit.”

Íme, néhány tipp, hogyan indulj el ezen az úton (hozzáteszem, hogy azoknak is épp annyira fontos foglalkozniuk magukkal, akik nem betegek):

1. Keress egy jó segítőt!

Nem mindenkinek azonos az útja. Rengeteg verzió van, valakinek a Prananadi fekszik, valakinek a kineziológus, másoknak pedig a pszichológus. Az én racionális gondolkodásomnak egy úgynevezett életterapeuta volt a legelfogadhatóbb út. De én is nagyon sok mindent kipróbáltam. Például a belső utazást, amely során félig meditatív állapotban utaztatnak az önmagunkban lévő érzékeny pontokhoz, és ott hatástalanítják a gócpontokat.

2. Jógázz!

Fantasztikusan kiegyensúlyozott állapotba billent, megnyugtat és ellazít. A jóga a legjobb lelki és testi táplálék. Korábban ITT írtam részletesen erről.

3. Változtass!

A szemléleteden. („Örülj, ha esik az eső, mert ha nem örülsz, akkor is esik!" – legutóbb épp Kovács Patrícia beszélt erről D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal egyik epizódjában.) Változtass a munkádon, ha túl stresszes és nem elégít ki. Változtass a környezeteden vagy a párkapcsolatodon, ha nem vagy boldog benne. Csak a változásra és változtatásra hajlandó ember képes a gyógyulásra.

4. Add meg magadnak, ami jár!

A szórakozást, az időt, a kényeztetést, a pihenést. Egy életed van, amelynek nem a lemondásokról kell szólnia. Törődj magaddal, amennyit csak a helyzeted és a lehetőségeid engednek!

5. Hagyd abba a kifogások gyártását!

„Persze, neki könnyű, mert megteheti anyagilag! Persze, mert neki nem kell egész nap egy munkahelyen güriznie! Persze, mert neki gazdag férje van.” Náray Tamás mondta – megint csak egy Elviszlek magammal interjúban –, hogy ő a párizsi módszert tanulta, és azt is követi. És hogy mi a párizsi módszer? Az, hogy „magaddal foglalkozzál, anyukám, ne a másikkal, meg ne a harmadikkal, mert abból semmiféle előrelépés nem lesz. A magad dolgaival foglalkozz, és meglátod, sikerül!”

És azt hiszem, ez tökéletes végszó, mert ez az élet minden területére érvényes, nem csak a munkára.

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/brickrena

-

A daganatos témában írt cikkeink megjelenését az NN támogatja.