_

A történelem során többféle teória keletkezett arról, hogy a Föld milyen alakú. Volt szó tányérról, teknősbékák és elefántok hátáról és sima lapos korongról is. Végül jött Arisztotelész, hogy páros lábbal beleszálljon mindenbe, amit addig gondoltak a Földről, és nemcsak rájött, hogy gömbölyű a Föld, hanem be is bizonyította tézisét. Vagyis, csak hogy pontosak legyünk: későbbi mérések megállapították, hogy a Föld nem tökéletes gömb, hanem geoid alakú.

Erről azonban nem sikerült mindenkit meggyőzni, ugyanis van egy társaság, amelynek tagjai komolyan hisznek abban, hogy egy világméretű összeesküvés részei vagyunk azáltal, hogy beadták nekünk a hazugságok hazugságát, miszerint a Föld kerek.

Téziseiket a Biblia szó szerinti olvasatára, és saját, empirikus megfigyeléseikre alapozzák. Ezek mentén pedig számukra egyértelmű: a Föld nem lehet más, csak lapos.

A víz felszíne nem görbe, a gravitáció smafu

Az egyik fő érvük a laposság mellett az, hogy a víz nem tud domború formát felvenni. Amikor tavak vagy tengerek vízfelszínét megvizsgáljuk, annak a felszíne lapos, így tehát a Föld is lapos. Szerintük a gravitáció egy bizonyítatlan illúzió, ezért nem is hisznek benne. Márpedig a glóbusz-alapú világkép a tömegvonzás elméletére épül, így semmit nem fogadnak el, amit ezzel magyaráznak.

Űrből készült felvételek a bolygónkról? Holdra szállás? Nem lesz meglepő fordulat, ha azt mondom: a lapos Föld hívei szerint mindegyik kamu. A Földről készült képek számítógépes trükkfelvételek, és különben is, szerintük még sosem járt ember az űrben, pláne nem a Holdon. Mindegyik a NASA hazugsága (és amikor a NASA-ról beszélünk, több százezer ott dolgozó emberről van szó), és az egész intézménynek csak ez az egy feladata van: fenntartani az emberekben azt a hitet, hogy a Föld gömbölyű. És ha már képmanipuláció: úgy tartják, a Photoshop a NASA leányvállalata, és a NASA igazából NASHA, ami óhéberül azt jelenti, csalás.

Szerintük, ha akarnánk, sem tudnánk az űrbe menni, hiszen a Földet egy búra veszi körül. Hogy a búrán belül-, kívül-, vagy esetleg pont rajta helyezkednek-e el a csillagok, a Nap és a Hold, abban még ők sem egyeztek meg, annyi biztos, hogy búra van.

Ahogyan abban is egyetértenek, hogy a csillagok nem önálló objektumok, hanem ismeretlen eredetű fényforrások, és a Holdnak is saját fénye van.

És ha már az űrben járunk, essék szó a műholdakról és űrállomásokról. A fentiekből könnyen kitalálható, hogy ezek is mind az átverés részei. Sem űrállomás, sem műholdak nincsenek, nem is lehetnének, hisz a búra áthatolhatatlan. A GPS működésére meg ennyi a laposföldesek válasza: földi sugárzással kapják a jelet.

Jégkerítés, hogy le ne potyogjunk?

Arra nem találtam utalást, hogy szerintük a lapos Földön a kontinensek alakja más lenne, mint amit a tudomány állít, úgy látszik, a földrészek terén megbékéltek a közfelfogással.

Azonban úgy vélik, ezek a kontinensek úsznak a hatalmas óceán felszínén, középen pedig az Északi-sark található. De a Déli-sark sem veszett el, csak átalakult – az Antarktisz egy hatalmas jégfal a Föld peremén, ami azért van, hogy le ne essünk. Ennek ugyan van egy látogatható kis szelete, de itt úgy torzítják a teret, hogy az egyszeri turista ne vegye észre: egy hatalmas jégfal kis szeleténél sétálgat. Ezt a falat a laposföldesek szerint amerikai katonák őrzik, és nyilván csak az a része közelíthető meg, amelyiket engedik. De elméletük szerint nemcsak az állami és katonai szervek vannak benne az átverésben, hanem azok a kutatók is, akik például a Déli-sarkon kutatnak.

Icike-picike Nap

Gondolhatnánk, hogy ha a Föld lapos lenne, el is köszönhetnénk az olyan alapjelenségektől, mint a nappalok és éjszakák, valamint az évszakok váltakozása. Ugyan a napszakok a Föld tengelye körüli forgásának, az évszakok pedig a Nap körüli keringésnek köszönhetők, a laposföldesek erre is megadták a maguk magyarázatát. A Nap, azt mondják, csupán 50 kilométer átmérőjű korong, és az mozog felettünk.

De a fénye nem teríti be rögtön a Föld egészét, hanem – mivel ilyen kicsi – olyan, mint egy lámpa. Csak azt a területet világítja meg, ami felett épp elhalad. Ugyan ez az évszakokra még mindig nem lehet magyarázat, de ne akadjunk fenn ilyen aprócska részleteken.

Összeesküvés-elméletek haladó szinten

A laposföld-szekta hívei szerint nyílt titok, hogy a világot már jó rég óta háttérhatalmak irányítják, amelyeknek valamiért érdeke, hogy hazugságban tartsák az emberiséget.

Mielőtt a fejünkhöz kapnánk, hogy az amerikaiak már megint mivel szórakoztatják magukat, elmondanám, hogy a laposföldeseknek világszervezete van, és többek között Magyarországon is működik a Lapos Föld Társaság. Évente rendeznek Lapos Föld konferenciát, ahol különböző, általuk tudományosnak tartott számításokkal és kísérletekkel próbálják igazolni állításaikat – szerintük sikeresen – a tudomány szerint persze sikertelenül, de ettől nem jönnek zavarba. A konferencián kívül a magyar közösséget egy mintegy 3200 tagot számláló Facebook-csoport tartja egyben, ahol, mint írják: „cél a lapos földünk bemutatása, nem a megvitatás, mivel ezt a kérdéskört nem lehet megvitatni, hiszen egy fanatikus gömböst képtelenség meggyőzni érvekkel…”

Tovább is van, mondjam még?

Székely Sándor, a vezetőjük egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a gömbölyű Föld csak a kezdet, egy pici tégla a hatalmas hazugságfalban, amit készek ledönteni. Céljuk megcáfolni olyan nyilvánvaló képtelenségeket, mint az atomenergia léte, a hold- és napfogyatkozás, vagy azt a sületlenséget, hogy a gondolkodás szerve az agy.

Dián Dóri

 

Forrás: ITT, ITT és ITT