1. Elmentünk vásárolni a háromévesemmel. Ahogy békésen tolom a kocsit, az egyik sor elején hirtelen elkezd torkaszakadtából üvölteni. Hanyatt-homlok ugrok segíteni.

– Kisbabám, mi a baj? Jól vagy?
– SÍROK!
– De miért sírsz? Ráléptél valamire?
– NEM! CSAK NAGYON FÉLEK!
– És miért félsz?
– MERT SÍROK!

És ez ment öt percen át. Aztán hirtelen elhallgatott, és mosolyogva azt mondta:

– Okés, most már mehetünk.

Még mindig nem bírok rájönni, mi történhetett. De a földönkívüliekre gyanakszom.

2. Az egyik gyerekem azon borult ki, hogy a másik lehúzta a saját pisijét a vécén. Aztán összeverekedtek azon, kinek a pisije is volt az valójában, és kinek kellett volna lehúzni.

via GIPHY

3. Rettenetesen érezte magát, amiért nem veheti feleségül a macskánkat. Amikor megkérdeztük, miért, azt felelte, hogy a macska nem tud táncolni, és csak rálépnének az emberek. Nagyon felkavarta a dolog.

4. Lassan sétáltam fel a lépcsőn, mögöttem a fiam. Egyszer csak hallom, hogy éktelen üvöltésbe kezd, amint felértem a lépcső tetejére. Hátrafordulok, látom, hogy a lécsőn hever arccal lefelé, és teli torokból bömböl. Mint kiderült, állítólag versenyeztünk, és én nyertem.

5. A bátyja vett neki csokoládét. A lányom szeretett volna kapni csokoládét, de utálta a gondolatát is, hogy a testvére kedves volt vele.

6. Nem engedtük, hogy a kétéves fiam a kutya fütyijével játsszon. Tíz percig zokogott.

via GIPHY

7. Amikor a húgom kicsi volt, a világ legnagyobb hisztijét képes volt levágni, ha nem pepperónis pizzát rendeltünk. Minden egyes alkalommal leszedegette a pizzáról a pepperónikat. De ha sima sajtos pizzát rendeltünk, teljesen elvesztette az eszét.

8. A fiam megpróbált ellopni egy darabka édességet, de lebukott. Ezek után torka szakadtából üvöltött: „EZ NEM VOLT A TERV RÉSZE!!!”

9. Azért bömbölt, mert a testvére „ellopta a levegőjét”.

10. Bejön hozzám a kétévesem.

– Mama, éhes vagyok.
– Okés, és mondd csak, mit szeretnél enni?

Mire levágja magát a földre, és észvesztő dührohamot kap.

– SEMMIT NEM AKAROK ENNIIIIII!!!

11. A kisöcsém azon borult ki, hogy hintázni szeretett volna, nekünk volt is hintánk, épp ott az orra előtt. Igen ám, de ő csak egy irányba szeretett volna lengeni (tehát hogy a hinta ne lendüljön vissza).

via GIPHY

12. A lányom elment a vécére pisilni, majd visszajött harminc másodperccel később, zokogva. Hogy miért? Unatkozott a vécén üldögélve, miközben arra várt, hogy a pisi kijöjjön.

És akkor, abban a pillanatban leesett neki, hogy egy teljes élet áll előtte, ami során temérdek alkalommal kell arra várnia, hogy kipisilje magát.

13. Az unokahúgomnak ott gurult el a gyógyszere, amikor az apja nem engedte, hogy kivitel előtt búcsúcsókot leheljen a szemetesre.

14. Csak az elmúlt huszonnégy órámból:

Először totál kiborult, amiért nem vittem el vásárolni a játékboltba, hogy ott elköltse a képzeletbeli pénzét… amiben, mint kiderült, csak úgy dúskál!

Aztán amiatt hisztériázott, hogy nem látja a szemét. Hiába próbáltam neki elmagyarázni, hogy senki sem látja a saját szemét, hacsak nem néz tükörbe, kiderült, hogy nemcsak hogy nincs igazam, de az anyukája sem vagyok többé.

15. A lányom amiatt bőgött, hogy nem lehetett ő az esküvőnkön a koszorúslány.

És az cseppet sem zavarta, hogy az esküvő után öt évvel fogant csak meg.

16. Meg akarta enni a kezét, de fájt, amikor beleharapott.

 Fiala Borcsa