1.

A három és fél évesem azért ordított egy reggel, mert a fogkefék sörtéi nem egymás felé néztek a fogmosópohárban, és akkor nem tudnak beszélgetni, míg ő oviban van.

2.

A két fiam két év eltéréssel született. Az idősebb május 24-én, a fiatalabb május 22-én. Hiszti, sértődés és éveken át tartó értetlenkedés övezte a közelgő szülinapokat, gyakorlatilag május elsejétől így éltünk, évekig: MIÉRT NEKI VAN ELŐBB A SZÜLINAPJA, AMIKOR ÉN VAGYOK AZ IDŐSEEEEEBBBBB!??!!? A végén már én sem értettem.

3.

A hároméves lányom totál kiborult, mert egy napsütéses reggelen „rászuszogtam” az árnyékára. Az anyák már csak ilyen kegyetlenek…

via GIPHY

4.

– Anya, ugrálhatok a kanapén?
– Igen, ugrálhatsz.
(Takonyig bőgve) – DE NEM AKAROOOOK UGRÁLNI!

5.

– Miért sírsz?
– Mert nem akarok!
– Mit nem akarsz?
– Nem akarni!

6.

Zokogva üvölti az arcomba: Nem szeretem az utasításokat! Csak a zsiráfokat!

via GIPHY

7.

„Anyaaaaaa!!!!!!” Majd brutál dühroham, hiszti és üvöltve sírás, amiért nem az apja jelent meg az ajtóban.

8.

A fiam egyszer a „miért sírsz?” kérdésre kicsit tanácstalanul: fáj a hajam.

9.

Hajnali négykor üvöltve sírás magyarázata: Azért sírok, mert néha jólesik sírni…

10.

Esszük a szamócát a nagylányommal és a férjemmel, amit Jancsi fiunk nem szeret. Erre azért kezdett el a torka szakadtából üvölteni, hogy mi miért esszük azt, amit ő nem szeret. Megnyugtathatatlan volt.

via GIPHY

11.

Óriási sírás kerekedik abból, ha a kocsiban bekapcsolom az ablaktörlőt. Nem fél tőle, csak… (A választ még nem árulta el.)

12.

A lányom kétéves volt. Valamin kitört a sírás közvetlenül fürdés előtt, végighisztizte a pancsit. Majd ezek után kábé fél órával megkérdezte: „Mikor megyünk fürdeni?” Totál kiesett neki a hiszti miatt az az idő.

13.

Amiatt sírt, mert ránézett a nővére.

14.

A lányom azért hisztizett, hogy vágjam félbe a kenyeret, majd miután megtettem, közölte, hogy nem tetszik neki, és csináljam vissza.

15.

Azon borult ki, mert nem tud felsétálni a falon.

via GIPHY

16.

Az én kislányom egyszer háromévesen rettenetesen üvöltött, bömbölt, alig tudtam megnyugtatni. Kérdem, mi a baj? Erre azt mondta: „Nem tudom, mondd meg te!”

17.

– Jó étvágyat, kisfiam!
– Nem!!!

18.

Azért sírok, mert könnyezik a szemem, amikor sírok.

 

Ha további  szórakoztatóan hisztis tartalomra vágysz, olvasd el Herczeg Zsolt Most én hisztizem egy kicsit! című írását.

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images