Már a bemutatkozást is el lehet rontani egy-egy oda nem illő „Oravecz Coelho” idézettel. Hozzáteszem, az talán még rosszabb, ha saját magunktól idézünk valami bántóan sablonos gondolatot. Például ilyenek: „Keresem a másik felem.” „Hiszem, hogy létezel valahol.” „Igényes, felnőtt gondolkodású, magára sokat adó, sportimádó, kutyabarát, utazni szerető, álmodozó, mindig vidám, önálló egzisztenciával rendelkező.” Ezektől a mondatoktól a fekete öves randiguruk is azonnal visszariadnak.

A rossz szöveget még simán megbocsátjuk, de egy képpel már sokkal maradandóbb károkat lehet okozni. A kedvenc uszkárral az ágyban, a menő köröm minta, az új rózsaszín haj, a kedvenc kajám... mind-mind olyan elrettentő jel, ami tovább szűri az amúgy is megfáradt mezőnyt.

De! Ha túl vagy a regisztráción, elolvastad a bemutatkozást, megnézted a képeket, jön a kiteljesedés, a csúcs, az orgazmus. Na, jó, az nem jön, még csak az előjátéknál tartunk. Igen, kitaláltad, a személyes találkozó. A béna puszik, az izzadós hónaljak, a tapintatlan félrenézések, és a nagy csalódások ideje.

És jönnek azok a mondatok, amiket soha, soha, de soha nem akartál hallani, még inkább kimondani, de a bátorságelixírként elfogyasztott két feles miatt önkéntelenül kibuggyannak, és örökre nyomot hagynak a lelked eddig hófehér lapjain, hogy aztán életed végéig kísértsenek. 

 „A képen sokkal vékonyabb voltál!”

„– És szeretnél gyereket?
– Már van három.
– Végig kellett volna olvasnom az adatlapot, igaz?”

„A bemutatkozásban azt írtad, hogy, »két nővel élek együtt, és egy nagy autót vezetek.« Baj, ha meglepett, hogy anyukáddal és a testvérével laksz együtt, amúgy meg buszsofőr vagy?”

„Tudtam, hogy kábé egyforma magasak vagyunk, de arra számítottam, hogy nem jössz magas sarkúban. Most látom, hogy nincs is rajtad magas sarkú. Hát, lehet, hogy én írtam be pár centivel többet.”

„Az enyém lemerült, használhatom a telefonodat? Itt lesz a következő randim, csak írok a csajnak, hogy kicsit várjon, mert szuperül érzem magam veled.”

„– Te mit gondolsz az üvegplafonról?

– Én szeretem, mert melegebb van alatta.”

„– Én az egyenjogúság híve vagyok.

– Én is! Akkor a vacsorát is felesben fizetjük igaz?!”  

„Nem baj, ha nem szereted a focit. A barátaim feleségei is mindig átjönnek, pedig utálják. Legalább beszélgethettek addig a konyhában, és nem fogsz unatkozni.” 

„Vettem volna virágot, de nem tudtam melyiket szereted, és nem akartam csalódást okozni.” 

„Amikor azt írtad, hogy mindened a sport, nem gondoltam, hogy X-boxon nyomod a FIFA-t egész nap.” 

„Én díjazom, hogy te lélekben 30 évesnek érzed magad, de talán kevésbé félrevezető lett volna, ha a személyidben is olvasható születési dátumot írod be az adatlapra.” 

Kovács Márk

A lista és az idézetek bátran folytathatók, kíváncsiak vagyunk a ti történeteitekre is!

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/bbernard