WMN Life
WMN Life

Veszélyezteti-e a kisbaba vagy a magzat egészségét a macska? – mindent a toxoplazmózisról

WMN Life – 2024.07.23. – DD

Még mindig tartja magát a tévhit, hogy a macskák a terhes nők első számú ellenségei a toxoplazmózis nevű betegség miatt. A valóság azonban teljesen más – a kérdést parazitológus és szülész-nőgyógyász szakorvosokkal jártuk körbe.

„Egy vacak kis vázlattal bűnözőket kaphatok el” – áldozat volt, a világ legsikeresebb fantomképrajzolója lett

WMN Life – 2024.07.22. – SzAE

Hogyan lett Lois Gibson a világ legsikeresebb fantomképrajzolója, és mi kell ahhoz, hogy a lehető legjobb portré készüljön el egy személyleírás után? Olvassátok el cikkünket!

Tóth Flóra: Reziliens gyerekeket szeretnék nevelni, és ennek része, hogy időnként stresszelni látnak

WMN Life – 2024.07.22. – TF

Reziliensnek lenni azt jelenti, hogy rugalmas az ellenálló képességed a változásokkal, akadályokkal szemben. De vajon hogy lehet ezt elérni kudarcok és traumák nélkül? Megtaníthatjuk puszta terelgetéssel a gyerekeinknek a rezilienciát?

Z. Kocsis Blanka: Egyedül menni nyaralni, fesztiválra, moziba – az önismeretem újabb fontos lépései

WMN Life – 2024.07.22. – ZKB

Az egyedüllét, pláne nőként, gyakran von maga után sztereotípiákat, szorongásokat és tévhiteket. Ezekkel az érintettek olykor a környezetük által visszatükrözött képben találkoznak, máskor a fejükben harcolnak meg velük. A korlátozó gondolatok erdején túl azonban van egy egészen új, teljes élet, amelyben mi magunk vagyunk önmagunk legteljesebb értékű társasága. Mondom most. Két éve ebben egyáltalán nem voltam biztos.

Iliás-Nagy Katalin: A titkos összetevő

WMN Life – 2024.07.21. – INK

Vajon mitől volt olyan jó a családi kovászos uborka gyerekkorunkban? És az eper, a fejes saláta, a kifli a nyaralóban? Iliás-Nagy Katalin írása a felejthetetlen nyári ízekről.

A hőhullám nem csak azért készít ki minket, mert melegünk van – interjú Dúll Andrea környezetpszichológussal

WMN Life – 2024.07.21. – WMN

A tájépítészeknek érdemes edukálniuk az embereket arra, hogy amiről évszázadokon keresztül azt tanultuk, hogy szép, nem biztos, hogy hasznos is. Fontos lenne megtanulni szépnek látni a méhlegelőt vagy a zabolátlanul növő füvet, mert ez segít a túlélésben.

Milyen esélyekkel indul egy kapcsolat, ha a neten szövődik? És ha egy buliban?

WMN Life – 2024.07.20. – KAd

Harmonikusabb párkapcsolatokról számolnak be az emberek, ha offline, például családtagok vagy ismerősök bemutatása által ismerték meg a társukat, mint ha valamilyen internetes társkeresőn találkoztak, mondja egy kutatás. Mit gondol erről a pszichológus-párterapeuta?

Takács Dalma: Ő 66, én 30 – mégis barátok vagyunk

WMN Life – 2024.07.19. – TD

Harmadik éve, hogy nyaranta egy hetet Steiner Kristóf és Nimrod Dagan methanai elvonulásán töltök. Idén egy olyan barátságot hoztam magammal haza, amilyenben még sosem volt részem, ugyanis 36 év korkülönbséggel köttetett.

< 1 2 3 4 5 6 7 >