Szóval ott kezdődik az egész, hogy kapok egy Újpest-mezekből összevarrt (!) kezeslábast. Címer nincs rajta sehol, de hát perverz vonzódásom miatt a kapusmezekhez azonnal tudom, hogy ez négy darab Újpest-kapusmez, viszont udvariasan nem reklamálok, hanem elfogadom. De azért nem veszem fel, csak cipelem magammal.

Valamilyen fesztiválon vagyunk egy hatalmas hangárban – Sziget téli kiadás vagy valami ilyesmi a neve –, és én a jelek szerint ott dolgozom, mert a nagyszínpad mellett igazgatom az Esti Kornél zenekar tagjait, akik biztosítanak afelől, hogy le leszek nyűgözve, mert NEM MINDENNAPI koncerttel készültek.

És mit mondjak, ez így is van: a zenekar tagjai Bodor Áron vezetésével piros mellényben (!) vonulnak fel a színre, kezükben (mindegyikükében!) egy-egy piros színű, fehér műanyagszegélyes, olcsó gitár. Az Esti Kornél valamennyi tagja felsorakozik egymás mellé, Áron pedig bejelenti, hogy a Veresegyházi Asszonykórus előtt szeretnének tisztelegni.

Csakhogy a mikrofonok nem működnek, beázott a hangtechnika. Amíg én (vállamon az Újpest-mezekből összevarrt kezeslábassal) próbálok új kábeleket szerezni, egy kisebb, nem túl távoli színpadról mégiscsak felhangzik az Esti Kornél előadásában a Honky Tonk Woman.

Ekkor már rohannom kell egy másik színpadhoz, ami a hangár túlsó felén van. Elhaladok egy rezesbanda mellett, amelyben felismerni vélem az egyébként rangos nemzetközi együttesekben trombitáló/harsonázó unokatestvéreimet, de nincs időm integetni se senkik, mert hirtelen nyár lesz (rohadt messze lehet az a színpad), és a hangár víziparkká változik. A medencék fölött ugyan vezet egy függőhídszerű ösvény, ám az áttetsző és tükörsima, csúszós műanyagból van. (Kiskoromban így képzeltem a műjeget.)

Rajtam kék színű bikini van és egy kis tüllszoknyácska, amit csak akkor értek meg, amikor egy lány felkiabál a medencéből: nehogy már ne tudjak siklani a jégen, hát én vagyok a ki******tt Elza hercegnő!

Ekkor valahogy tényleg jobban megy már a csúszkálás, hiába vagyok mezítláb, úgyhogy odaérek a színpadhoz, ami sajnos már teljesen üres, vége az utolsó koncertnek, csak néhány ember (köztük keresztapám) headbangel valami nu metal-számra. 

 

Hála legyen a szomszéd kutyának, hogy ekkor elkezd ugatni, és én felébredek.

Eddig az én e heti álmom, most pedig következzenek az olvasókéi!

„Azt hiszem az egyik legmeglepőbb álmom, amikor nagymamámék régi házánál volt fesztivál, Tardonán, ahol mama volt a dj és egy ejtőernyővel érkezett a buli közepén zenélni… Természetesen ebben a helyszín volt a legmeglepőbb…” (Szilvia)

„A kedvencem az volt, amikor Janet Jackson háttértáncosa voltam, de nem tudtam a koreográfiát, és úsztam az izzadságban, hogy hogy fogom én ezt megoldani a koncerten. Szerencsére még előtte felébredtem.” (Anett)

„Engem egy fél éjszakán át kergettek egy sivatagban a homokból kiugráló (sivatagi) cápák…” (Erik)

via GIPHY

„Rántott halakkal úszkáltam egy medencében, majd kiszállva szemrevételeztem a gusztusosan kiállított kókuszos pogácsahalmokat, megkóstoltam egyet, és olyan erős kókuszíze volt, hogy meglepetésemben felébredtem.” (Borsika)

„Én a történelemérettségitől paráztam anno, annyira, hogy utána hónapokig azt álmodtam: egy eljárási hiba miatt újra kell érettségizni belőle.” (Hinda)

„Álmomban Sean Penn volt a szakdolgozati témavezetőm.” (Lili)

„Két dolog maradt meg gyerekkoromból: nagyon sokat álmodtam, hogy katonák elől bujkálok az öcsémmel (egyke vagyok), mindenféle rejtett ajtókon menekültünk át (szekrényeken keresztül meg ilyenek), végül egy istállóba húzódtunk, és láttam elmenni a csizmás lábakat. A másik egy tipikus lázálom volt, mindig betegen, azt álmodtam, hogy tele kell írnom egy lapot piros vagy kék tollal, és mindig, amikor befejeztem volna, összeugrott az írás a lap közepére, és kezdhettem elölről…” (Anett)

„Jack Nicholsonnak szülinapja volt, vettem neki egy doboz tojást meg egy női hálóinget. A tojások összetörtek, a hálóing meg túl nagymamás volt, úgyhogy a fürdőszobában sírtam, hogy akkor most mit fogok adni neki. Közben mindenki rám várt.

De az se volt rossz, amikor egy szobába belépve Justin Timberlake várt meztelenül sörhassal.” (Gina)

via GIPHY

„Első lakásunk egy panel harmadik emeletén volt. Lifttel jártam a két pici fiam, a babakocsi, a műanyag nyuszimotor stb… miatt. Megállt a lift. Órák múlva szabadítottak ki, egy nem túl nagy lyukon keresztül húztak fel. Utána olyanokat álmodtam, hogy elindul a lift, és nem áll meg, hanem kimegy a tetőn, és csak repül… Eleinte ijesztő volt, de aztán kombináltam az útvonalat, és bejártam a lakótelepet… nagyon szép volt.” (Judit)

„A Star Wars-os fogattal kergettem a bűnözőket kies szülővárosom utcáin mint magánnyomozó. Salma Hayek volt a barátnőm, de nem zavarta, hogy Emma Watsonnal is jóban vagyok.

Egyébként az egész város olyan volt, mint London az Őrült Stone-moziban. Szóval tökre nem esett jól felkelni.” (Tamás)

És akkor jöjjön a mára legendássá vált kecskés-kormányfős álmom!

Álmomban vettem egy kecskét a Lidlben. (Nem reklám, nem lehet kecskét kapni!) Szürke volt és elég nagytestű, hosszú szőrű, és valamiért bent kellett maradnom zárás után, hogy hazavihessem (14990,- Ft.). A kecske kissé unta a banánt, ezért lefeküdt a csütörtöktől akciós nyári paplanra (5990,-) aludni a kassza mellé.

via GIPHY

Én próbáltam elintézni a jótállást hátul a raktárban, amikor egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy Orbán Viktor pakolászik az egyik asztal mögött öltönyben. Ledermedtem, mire ő könnyed hanglejtéssel azt kérdezte tőlem:

– Milyen napja van, Tímea?

Mondtam, hogy egyrészt jó, mert vettem egy kecskét, másrészt aggaszt ez a Szuperliga-dolog (akkoriban volt szó ugyanis arról, hogy Európa legnagyobb futballklubjai elitligát alapítanak), de legalább a Chelsea már kihátrált belőle, remélem, hamarosan az én csapatom is ki fog. Harmadrészt meg Adrienn vagyok.

Mondta, hogy annyi baj legyen, neki most mennie kell, mert akciós a kaktuszos jégkrém, meg valami beszédet kell mondania, de ezzel a kecske dologgal nagyon elgondolkodtattam, lehet, hogy ő is vesz, köszöni a tippet.

Mondtam, hogy a kassza mellett a szürke az enyém, azt felejtse el.

És most ti jöttök: mi volt a legkreténebb, legviccesebb, legszürreálisabb álmotok?

Csepelyi Adrienn

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Warner Brothers