WMN Egszsg
WMN Egszsg

Mi legyen a D-vitaminnal nyáron? – Dilemmák és megoldási javaslatok

WMN Egszsg – 2024.07.18. – FR

A Covid alatt vált igaz szupersztárrá, hiánya mégis világszerte népegészségügyi probléma. A D-vitamin megfelelő bevitelére nyáron kevesebb figyelmet kell szentelnie annak, aki elegendő időt tartózkodik a szabadban, ám hogy ez mit is jelent pontosan, mi a jelenlegi ajánlás a vitaminból, és egyáltalán mi az a néhány fontos dolog, amit érdemes tudni róla, azt Filákovity Radojka gyűjtötte csokorba.

Nyáron különösen vigyázni kell a koffeinnel – ezt érdemes tudnod a koffeintúladagolásról

WMN Egszsg – 2024.07.08. – TF

Bár ez a kevésbé jellemző, de akár halálos is lehet a koffeintúladagolás, ha nem figyelünk kellőképp oda, mennyi sportport, koffeintablettát viszünk be. De a hétköznapi működésben is fontos odafigyelni a kávé, az energiaital vagy akár a sportital elfogyasztott mennyiségére.

Lábszárból kivett ideggel mentették meg magyar orvosok egy beteg látását – íme, a beavatkozás részletei

WMN Egszsg – 2024.07.08. – SzHA

A Semmelweis Egyetem orvosai, dr. Klárik Zoltán plasztikai sebész és dr. Füst Ágnes adjunktus, szemész szakorvos a beteg látásának megmentése érdekében a lábszárából kivett tizenöt centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé.

Mózes Zsófi: Aki nem jut orvoshoz, azt ki gyógyítja meg?

WMN Egszsg – 2024.07.07. – MZS

A mennyezeten vibráló neont nézem, körülöttem mindenütt gépek csipognak. Az arcomhoz egyre közelebb ér a maszk, ez kicsit csíphet, mondja az aneszteziológus, és miközben kis hangyák százai masíroznak a bőröm alatt, elalszom. A testem elernyed, csak a szíjak tartják az ágyhoz kötözve. Piszkosul kiszolgáltatott vagyok. És legalább ennyire szerencsés is.

Fizikai, kémiai, nano, rákkeltő, korallgyilkos: nem mindegy, milyen naptejet használsz!

WMN Egszsg – 2024.07.05. – CSA

A kémiai fényvédők súlyos természetkárosító hatása mellett az egészségünkre is súlyos csapást gyakorolhatnak. Cink-oxidtól oxibenzonig, nanorészecskéktől a korallzátonyokig: minden, amit a fényvédelemről tudnod kell.

Csőmell-szindrómával élni: „32 évbe telt, hogy ne csak a fejemmel, a szívemmel is elfogadjam magam”

WMN Egszsg – 2024.07.04. – FB

Fanni tubuláris melldeformációval született, amelynek plasztikai korrekciójához hosszú út és hét operáció vezetett, de a rendellenesség az önértékelésére és a párkapcsolataira is erősen hatott.

Alvás közben szexelsz, eszel, autót vezetsz, de nem emlékszel semmire – mindent a paraszomniákról

WMN Egszsg – 2024.06.29. – DD

Alvajáróval talán már mindenki találkozott, de vannak, akik álmukban szexelnek, és nem is tudnak róla:

Szabó Anna Eszter: Megélni a nyarat, önmagunkat, a vágyainkat – anyaként is

WMN Egszsg – 2024.06.28. – SzAE

Egy életük van az anyáknak is, és igenis vágyhatnak a nyári szabadság ízére, a láblógatásra, a tombolásra egy fröccsel a kézben! Legalábbis Anna Eszter szerint.

< 1 2 3 4 5 6 7 >