VIM
VIM

Helló, ez a Veled is megtörténhet!

Mindenkinek van egy története. Legalább egy, ami van annyira érdekes, hogy mások is szívesen meghallgatják. Vagy azért, mert van benne valami különleges, vagy épp ellenkezőleg, azért, mert olyan átkozottul jellemző sokunkra. Lehet, hogy tanulságos, lehet, hogy inspiráló, felháborító, izgalmas, vagy egyszerűen csak vicces. Ez itt a te oldalad, oszd meg velünk és a világgal a te történetedet!

Ha az alábbi gombra kattintasz, egy űrlapot találsz, ahol a neved és email címed megadása után rögtön be is írhatod a sztorit, ami velünk is megtörténhet.

Ui. Noha nagyon igyekszünk, de sajnos nem tudjuk megígérni, hogy mindent és azonnal közlünk. Az olvasószerkesztés jogát pedig fenntartjuk. Köszönjük a megértéseteket.

Ha nem „eléggé” fogyatékos, de nem is elég érett egy gyerek

VIM – 2024.05.22. – WMN

Az óvodában nincs kapacitás egyéni bánásmódra. Ezért az egyébként gond nélkül integrálható gyerekeket is igyekeznek szegregált ellátásba irányítani. A tudatos szülők ez ellen természetesen kézzel-lábbal tiltakoznak. Miközben emberileg megértik az óvónők aggályait, félelmeit és túlterheltségét is.

Nem minden anya édes – sok (felnőtt) gyerek számára nehéz érzésekkel telik az anyák napja

VIM – 2024.05.04. – WMN

A környezet reakciói nélkül, önmagában is óriási teher, ha az ember nem tudja kimondani: édesanyám. Hát még amit az ember ezért a külvilágból kap… Pedig ideje lenne lebontani a „minden anya mindenképpen szent” mítoszt – vallja olvasónk, Anna. Az ő novellája következik.

Még harminc perc a hepiendig (Olvasói történet)

VIM – 2024.04.23. – WMN

Kéne valami közös program, amivel visszacsempészhető a romantika a kapcsolatba. (Olvasói történet)

Nincs annál ijesztőbb, mint mikor elveszted az irányítást az elméd felett – olvasói írás az Alzheimerről

VIM – 2024.04.06. – WMN

„Ez az őrjítő az egészben, hogy nem emlékszem. Nem tudom, hova tettem a ruháimat, hogy vettem-e kenyeret, nem jut eszembe az ablak előtt lógó fehér műanyag sötétítő neve, amit el lehet tekerni.”

Rákdiagnózis az első születésnapra – Áron története

VIM – 2024.04.05. – WMN

„Emlékszem, hogy tanácstalanul egymásra néztünk a férjemmel, és megállapítottuk, hogy eddig volt egy boldog babánk, de ez minden jel szerint elmúlt.” Áron szülei csak azt nem tudták, mi okozhatta a változást, miután minden orvos megnyugtatta őket: minden a legnagyobb rendben.

A százéves kerekesszék szomorú titka

VIM – 2024.03.18. – WMN

A gyerekek nem értették, miért nem nyúlhatnak a réges-régi kerekesszékhez. A fájdalmas titkot sokáig őrizte a nagymama. Mígnem egyszer napvilágra derült:

„A botodat az ajtó mellett hagytad, mielőtt leballagtál a lépcsőn, nem gondoltad, hogy utoljára”

VIM – 2024.03.16. – WMN

A szeretett szülő hirtelen halála után hagyott űrre egyszerűen nem lehet felkészülni.

„Könyörgök, hogy várj rám még egy órát, egy kicsit tarts még ki” – Búcsú apámtól

VIM – 2024.03.12. – WMN

Együtt kezdtek el a meséket szőni még évtizedekkel korábban. Aztán az utolsó közös mesét a lány a haldokló apja mellett kezdi el mondani, tudva: ezt már egyedül kell befejeznie.

< 1 2 3 4 5 6 7 >