VIM
VIM

Helló, ez a Veled is megtörténhet!

Mindenkinek van egy története. Legalább egy, ami van annyira érdekes, hogy mások is szívesen meghallgatják. Vagy azért, mert van benne valami különleges, vagy épp ellenkezőleg, azért, mert olyan átkozottul jellemző sokunkra. Lehet, hogy tanulságos, lehet, hogy inspiráló, felháborító, izgalmas, vagy egyszerűen csak vicces. Ez itt a te oldalad, oszd meg velünk és a világgal a te történetedet!

Ha az alábbi gombra kattintasz, egy űrlapot találsz, ahol a neved és email címed megadása után rögtön be is írhatod a sztorit, ami velünk is megtörténhet.

Ui. Noha nagyon igyekszünk, de sajnos nem tudjuk megígérni, hogy mindent és azonnal közlünk. Az olvasószerkesztés jogát pedig fenntartjuk. Köszönjük a megértéseteket.

Az utolsó pálinkafőzés apámmal

VIM – 2022.09.17. – WMN

Az öreg egész ősszel szedegette a szilvát, és várta a lányát. Aki most, hogy az apja már nem él, elmeséli, mit jelentett számukra a közös pálinkafőzés.

„Bizonyos kérdéseket feltenni, a sorsomat boncolgatni csak egy ember jogosult: én magam”

VIM – 2022.09.12. – WMN

Bianka nevű olvasónk besokallt. Elege van a rengeteg kéretlen tanácsból, tapintatlan kérdésből, ezért egy ideje inkább el sem fogadja a különféle összejövetelekre szóló meghívásokat.

„Egy hét múlva már méhem sem lesz” – A szokatlanul erős menstruáció hátterében adenomiózis is lehet

VIM – 2022.09.07. – WMN

Judit egy véletlen nyomán tudta meg, hogy valójában mi áll a szokatlanul erős menstruációja hátterében, ami aztán nehéz döntésre késztette.

„Ez nehezebb lesz, mint gondoltuk!” – Külföldre menni, vagy maradni

VIM – 2022.08.22. – WMN

„Apa férfi, anya nő, utóbbi történetesen félig afrikai” – és a magyar valóság, ahogyan ők látják.

A kislány, aki senkinek sem kellett – Szandra története

VIM – 2022.08.17. – WMN

Gyermekotthonban dolgozó olvasónk ezúttal egy olyan kislányról mesél, akit elküldtek az iskolából, és a saját családja sem látta szívesen, így egyre lejjebb csúszott.

„Ha tehetném se választanék magunknak másik, könnyebb utat” – 14 év várakozás Ábelre (olvasói történet)

VIM – 2022.08.08. – WMN

Nagy adománya az életnek, hogy az ember nem tudja, mi vár rá. Sok mindent képesek vagyunk így kibírni, mindig azt gondolva, hogy ennél már nem lehet nehezebb.

„Mantrázom a mondatot: áldozatok áldozatai vagyunk” – Így tanultam meg megbocsátani anyámnak (olvasói vallomás)

VIM – 2022.08.02. – WMN

„Elfáradtam. Békességre vágyom. Teljességre. Nem akarok többé haragudni. Most lélekben megölelem, megcsókolom az arcukat, és elengedem mindannyiukat, akik olyan sokat bántottak engem. Az élőket is, nem csak a holtakat.” Transzgenerációs traumák, amiket csak azzal lehet feloldani, ha az ember megtalálja a szívében a megbocsátást. Olvasónk vallomása.

„Azt mondják, hiába is akarsz, nem tudsz mindenkin segíteni. De ilyenkor mégis bánt…” – Ádám története

VIM – 2022.08.01. – WMN

„Eljött a nagy nap: ki kellett költöznie az otthonból. Zsákokba pakolta a ruháit, nagy fekete szemeteszsákokba, és a szoba sarkába állította őket. Kérte, hogy a cuccai hadd maradhassanak még egy napot, kocsival érte fognak jönni. Aztán nem jöttek. Hírünk sem volt Ádámról. Eltelt két hét, és az otthonban az a hír járta, hogy a közelben lévő parkban alszik egy padon.”

< 4 5 6 7 8 9 10 >