VIM
VIM

Helló, ez a Veled is megtörténhet!

Mindenkinek van egy története. Legalább egy, ami van annyira érdekes, hogy mások is szívesen meghallgatják. Vagy azért, mert van benne valami különleges, vagy épp ellenkezőleg, azért, mert olyan átkozottul jellemző sokunkra. Lehet, hogy tanulságos, lehet, hogy inspiráló, felháborító, izgalmas, vagy egyszerűen csak vicces. Ez itt a te oldalad, oszd meg velünk és a világgal a te történetedet!

Ha az alábbi gombra kattintasz, egy űrlapot találsz, ahol a neved és email címed megadása után rögtön be is írhatod a sztorit, ami velünk is megtörténhet.

Ui. Noha nagyon igyekszünk, de sajnos nem tudjuk megígérni, hogy mindent és azonnal közlünk. Az olvasószerkesztés jogát pedig fenntartjuk. Köszönjük a megértéseteket.

Elképzeled, milyen lesz anyának lenni… aztán arcon csap a valóság

VIM – 2023.08.07. – WMN

„Semmi nem hasonlítható ahhoz a mentális és fizikai kimerültséghez, amit a napi 24 órás, heti hétnapos folyamatos jelenlét okoz” – írja olvasónk az anyaságról. Nehéz vele vitatkozni. És mégis olyan sokan csináljuk!

Bárcsak ne éreznénk szükségét, hogy el kell innen mennünk

VIM – 2023.08.02. – WMN

„Dönthetnék magamtól úgy, hogy a leárazott terméket veszem, hogy támogatom az óvodát, használt ruhát vásárolok a fenntarthatóság miatt, hogy nem ülök kocsiba gyakran, mert óvom a környezetet. De minden szükségszerűvé vált, és nem döntés kérdésévé, ez pedig nyomasztóvá teszi a mindennapokat is.”

Modern kori rabszolgatartás, avagy alkalmi és diákmunka a kukoricaföldön

VIM – 2023.07.26. – WMN

Ezernégyszáz forintot kapsz egy órára, és a hőségriadóban langyos vizet, miközben a forró kukoricatáblák között dolgozva egyetlen hibát sem követhetsz el, ha nem akarod, hogy megalázzanak és hazazavarjanak. Pedagógus olvasónk döbbenetes beszámolója a napszámról, amelyet diákokkal is végeztetnek.

Egy nő, három élet, három újrakezdés

VIM – 2023.07.13. – WMN

Olvasónk húszévesen lett először anya. A harmadik fia pedig akkor érkezett, amikor már nem is remélték a születését: 47 éves korában.

Azt hittem, igazán elfoglalt vagyok… aztán elkezdtem ápolni a szüleimet – olvasói történet

VIM – 2023.07.11. – WMN

Amikor eljön a nap, hogy te ápolod azokat, akik kiskorodban a te betegágyadnál álltak.

„Egy narcisztikus szülő mellett összeszűkül a világ” – Kitörés húszévnyi pokolból

VIM – 2023.07.08. – WMN

Előre szólunk: rettentően nehéz végigolvasni a narcisztikus szülők gyermekeinek vallomásait. Ám aki hasonló cipőben jár vagy járt, annak megkönnyebbülés lehet látni, nincs egyedül, és ebből a magányos börtönből igenis létezik kiút.

„A válás veszteség. Érzelmileg, anyagilag és egzisztenciálisan is az” – olvasói történet

VIM – 2023.07.01. – WMN

„Most, 40 felett, egy válás után, és egy új szerelemben tapasztaltam meg először, hogy nem baj, ha nem sikerül mindig mindent kézben tartani.”

„Úgy érzem, sosem lesz már könnyebb” – Egy elvesztett anya emléke

VIM – 2023.06.20. – WMN

Vajon felnőhet-e valaki ahhoz az anyai mintához, ami immár 19 éve hiányzik mellőle?

< 1 2 3 4 5 6 7 >