WMN Ügy
WMN Ügy

„Tanítani király – mégis minden évben elveszít a pálya több száz olyan fiatalt, aki jobbá tehetné az országot”

WMN Ügy – 2022.03.17. – WMN

„Sajnálom azokat, akik szerint a tanárok csak lébecolnak, mert valószínleg nem találkoztak olyannal, aki miatt meg lennének győződve arról, hogy ez nincs így.”

Tabusítás és félelemkeltés – Az ukrajnai háború témájával nehezen birkóznak meg az iskolai közösségek

WMN Ügy – 2022.03.17. – NB

Gyerekjogi szakértő szerzőnk két Pest megyei gimnazistával beszélgetett arról, hogy érzik magukat, és mire lenne szükségük a háború témája kapcsán – ahelyett, ami van. Kezdjük ott, hogy megkérdezi tőlük valaki, ezt: „hogy vagytok?” Tanulságos.

Nem kell mást adnod, csak az idődet és magadat – és a segítés neked is visszaad

WMN Ügy – 2022.03.14. – GyD

Egy nap, ami értelmet adott a nőnapnak, és otthonhoz segít egy családot.

„Halló! Itt a Sírásközpont” – Helyszíni riport a határ menti menekülthelyzetről

WMN Ügy – 2022.03.10. – CSA, CL

Csepelyi Adrienn és Chripkó Lili a múlt hetet önkéntesként a tiszabecsi határon töltötte, közben pedig végigjárták kollégánk szülőhelyét, hogy átfogó képet kaphassunk arról, micsoda emberfeletti küzdelmet vívnak a helyiek, hogy úrrá legyenek a háború okozta krízishelyzeten.

„Félő, hogy a leginkább rászorultakhoz nem fog eljutni a segítségnyújtás!” – Dr. Kende Anna szociálpszichológussal beszélgettünk menekült és menekült közti különbség(tételek)ről

WMN Ügy – 2022.03.09. – KAd

„Azt érzi mindenki, hogy ez a háború most valahogy minket is érint. És nehezebb is homokba dugni a fejünket, hiszen ha például valaki most a 4-6-os villamoson utazik, és elmegy a Nyugati pályaudvar mellett, akkor nem tudja nem észrevenni, hogy tömegek jelentek ott meg hirtelen, és most kivétel nélkül mindenki menekültekről beszél. Sokkal egyértelműbb az emberek számára, hogy akiket lát, a háború elől menekülnek, egy veszélyes, élhetetlen helyről. Más a keretezés.”

Önkéntesek segítik a zaklatások, bántalmazások áldozatait – Elindult a Segítők Hálózata

WMN Ügy – 2022.03.06. – HFB

Nagyon fontos információk azok számára, akik jelenleg is bántalmazás vagy erőszak áldozatai, illetve azoknak, akik szeretnének segíteni rajtuk. A NANE és a PATENT Egyesület új kezdeményezéséről, illetve arról beszélgettünk szakértőkkel, ki hová forduljon a bajban.

„Nullának látom annak az esélyét, hogy elkezdjenek egy atomháborút” – Történészek beszélgetése a háború nyolcadik napjának estéjén

WMN Ügy – 2022.03.04. – KAd

Meddig tarthat ki Kijev? Bevetik-e az atomfegyvert az oroszok? Beszáll-e a NATO a küzdelembe? Mi lesz, ha Oroszország elzárja a gázt? Egyáltalán, merre, meddig megy, mehet tovább a háború a szomszédban? Kérdések, és lehetséges válaszok, amelyek az egész világot foglalkoztatják. A Hősök Tere két neves történészt ültetett le beszélgetni, Kurucz Adrienn ezt szemlézte.

< 7 8 9 10 11 12 13 >