WMN Ügy
WMN Ügy

„Egy aszexuális embernek is lehet libidója!?” – Tabuk nélkül felel a kérdéseidre az Élő Könyvtár

WMN Ügy – 2023.02.19. – KAd

Életre kelnek a „könyvek” és mesélnek! Ki is kölcsönözheted őket, hogy jobban megismerd az életüket, és feltehesd a kérdéseket, amiket sohasem tudtál vagy mertél. Ilyen egy Élő Könyvtár-program:

Dr. Gyurkó Szilvia: Pedofil, efebofil… nem az a lényeg, minek hívja magát!

WMN Ügy – 2023.02.17. – GySz

Pedofil, efebofil… a gyereknek teljesen mindegy, minek nevezi magát az, aki visszaél a bizalmával, testével, érzéseivel, a közöttük lévő kapcsolattal. A felnőtt megy tovább, a gyerek meg ott marad az élménnyel. Dr. Gyurkó Szilvia írása sokkal többről szól, mint az óbudai pedagógiai asszisztensről, aki egy 15 éves diákkal létesített kapcsolatot.

Rezsikutyák és dizájnerfajták: rémisztő állattartási trendek

WMN Ügy – 2023.02.16. – CSA

Betegre szaporított buldogok, alig életképes minifajták, borítékolhatóan lebénuló corgik – és nagymacska, az új őrület. Interjú a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivőjével.

„A szolgátok leszek, ha kimentetek innen” – Ezt jelenti a szír kislány szívet tépő mondata valójában

WMN Ügy – 2023.02.15. – MLM

„Egy szűzlány ára ötezer dollár körül mozog, és az ISIS által kiadott útmutató szerint a rabszolgákat nyolcéves koruktól lehet szexuális játékokra használni.” Egy megrázó videó a földrengés által sújtott övezetből, és ami mögötte van: gyermekrabszolgaság.

„A főnővér azt kérdezte, miért akarom veszélyeztetni a gyermekem életét”

WMN Ügy – 2023.02.15. – KK

Egy egészségügyi szakember mesélte el szintén érintett újságírónknak küzdelmét azért, hogy megfelelő vizsgálatokat kaphasson, elkerülhesse a szeparációt, és szoptathassa az ajak- és szájpadhasadékkal születő babáját.

Mózes Zsófi: Nem az a gyalog vagyok, amit két lépésből leütnek a tábláról

WMN Ügy – 2023.02.08. – MZS

Kollégánk huszonegy éves volt, amikor az akkori partnere súlyosan bántalmazta. Zsófi feljelentést tett, hosszadalmas nyomozati, majd bírósági szakasz következett. Utóbbi során áldozatként azt élte meg, a büntetőeljárás nem érte zajlott, nem az ő igazát kereste. Holnap reggel viszont egy olyan per veszi kezdetét ugyanebben az ügyben, ami végre róla szól majd.

„Magunkat és gyerekeinket is belefullasztjuk a képernyőinkbe” – A világhírű író, Maja Lunde felhívásáról

WMN Ügy – 2023.02.08. – BG

Lunde szerint a túlzott képernyőhasználat olyan társadalmi kihívás, amelyet nem egyéni szinten fogunk tudni megoldani. Ahelyett, hogy tanárok és szülők vívnák magányos harcukat a mobilozás ellen, össze kellene fognunk. Javaslatokat is ajánl, hogyan.

Drámai helyzet a sípályákon: a szakemberek szerint eddig járhatunk még síelni

WMN Ügy – 2023.02.08. – INK

1960 óta 38 nappal rövidült az átlagos hószezon. Már most egykori síközpontok százai állnak elhagyatottan az Alpokban, de egyre nehezebb lesz helyszínt találni a téli olimpiai játékokhoz is. Iliás-Nagy Katalin riportjából megtudhatod, mi a helyzet ma a pályákon, hogyan küszködnek az üzemeltetők, és azt is, megmenthető-e a tél egyáltalán.

< 7 8 9 10 11 12 13 >