WMN Ügy
WMN Ügy

A segítségnyújtás erőt is tud adni – Hátrányos helyzetű fiatalok karolták fel nehéz sorsú társaikat

WMN Ügy – 2024.02.28. – FB

A programban résztvevő hátrányos helyzetű fiataloknak már az nagyon sokat adott, hogy azt érezték: ezúttal nem ők azok, akik támogatásra szorulnak, hanem végre ők tehetnek másokért.

A figyelmed és az emberséged a legfontosabb gyermekvédelmi eszközeid

WMN Ügy – 2024.02.27. – GySz

Kutya nehéz dolga van most mindenkinek, aki gyerekekkel dolgozik, velük beszélget. És persze a szülőknek is. Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember néhány pontban összefoglalja azokat a tanácsokat, amelyek minden felelős felnőttet segíthetnek ebben a kizökkent világban.

Nem tud mit kezdeni a középkorú nőkkel a magyar társadalom

WMN Ügy – 2024.02.26. – ZKB

A nők életük egyharmadát menopauza után élik le, a társadalom azonban onnantól fogva levegőnek nézi őket, hogy nem aktív méhhel rendelkező egyének.

Átsuhanó babák: A mesék segíthetnek együtt gyógyulni a pároknak

WMN Ügy – 2024.02.26. – FR

Bár egy kisbaba elvesztésének tragédiája egyszerre érinti a szülőpár mindkét tagját, sok esetben nagyon eltérő folyamatokon mehetnek keresztül, ami a kapcsolatukra is kihat – a meseterápia azonban segítséget nyújthat az újbóli összekapcsolódásban.

„Nem az a sérült, aki nem tud járni, hanem az, aki nem tud szeretni” – bentlakásos otthonra gyűjt a Fellegvár napközi alapítója

WMN Ügy – 2024.02.25. – KAd

Varga Gábor egyedül neveli halmozottan fogyatékos fiát, Táltost. Öt évvel ezelőtt egy józsefvárosi romos ingatlanból huszonegyedik századi napközit hozott létre a sorstárs családok gyerekeinek. Most új tervvel állt elő: lakóotthon alapítására gyűjt. Mert, ahogy mondja, a hozzá hasonló sorsú szülők nagy félelme, hogy mi lesz a gyerekükkel, ha ők már nem tudják gondját viselni, mert megöregszenek vagy meghalnak.

Egy transz fiatal a megszállt Herszonban: „Azt vettem észre, hogy nem figyelek a valóságra”

WMN Ügy – 2024.02.24. – WMN

Ma két éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Hogyan hatott a háború a szexuális és nemi kisebbségekre? „A 22 éves Makszim Csernov közel kilenc hónapot élt a megszállt Herszonban, az mentette meg, hogy alig ment ki a lakásból. Az LMBTQ-közösség más tagjainak nem volt ekkora szerencséjük.” Marina Bakijeva ukrán újságíró riportját Vonnák Diána fordításában olvashatjátok.

Ha társadalomban élsz, politizálsz – akkor is, ha azt gondolod, hogy nem

WMN Ügy – 2024.02.23. – DD

Lehetséges politikamentes tüntetést szervezni? És mit jelent a politikamentesség: azt, hogy semleges álláspontot képviselsz, nem fogalmazol meg kritikát, homokba dugod a fejed, vagy nem szimpatizálsz egyik párttal sem? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Dián Dóri:

A gyerekvédelemben felnövő fiatalok gyakori megélése, hogy velük bármit meg lehet tenni

WMN Ügy – 2024.02.22. – FB

És ez valahol mindannyiunk hibája, felelőssége.