WMN Ügy
WMN Ügy

Huszonöt év, három szülés, és száznál több vizsgálat után minden apró részlet összeállt

WMN Ügy – 2023.01.24. – SZIJ

Vendégszerzőnk grafikus és író, három gyerek anyukája. Két ló, négy kutya és három cica gazdája. A Rókadombon élnek. Ez az ő személyes vallomása.

Egyhetes sztrájkba kezdtek a tanárok – Így és ezért támogasd őket

WMN Ügy – 2023.01.23. – TF

Az oktatás helyzete = mindannyiunk ügye.

Félévi bizonyítványt a menekült gyerekek is kapnak

WMN Ügy – 2023.01.23. – MZS

Milyen félévet zárnak az Ukrajnából menekült gyerekek a magyar közoktatásban? Hogyan sikerülhet beilleszkedniük? És hogy vizsgázik vajon a magyar társadalom befogadásból?

Húsz évvel később is hányingere lett, amikor a bántalmazója szemébe nézett

WMN Ügy – 2023.01.19. – CSA

Az iskolai és munkahelyi erőszak hosszú időre kiirthatja belőlünk a valahová tartozás vágyát. A bullying tartós hatásairól írt Csepelyi Adrienn egy új sorozat kapcsán:

Csupasz mellbimbó is látszódhat majd a Facebookon és az Instagramon

WMN Ügy – 2023.01.18. – DD

Régóta tart a vita: miért azonosítják a közösségi oldalak algoritmusai a csupasz női mellet automatikusan kiszűrendő szexuális tartalomként, míg a férfimellkast nem. Most pont kerülhet az ügy végére.

Az erőszaktól nem nőnek ki senki szárnyai

WMN Ügy – 2023.01.18. – GySz

Egy gyerek se lett boldogabb, magabiztosabb, felkészültebb az életre attól, ha megalázták vagy bántották. Nem a gyerekek lettek mimózábbak, hanem az erőszak és bántalmazás hatásairól tudunk többet. És ez jó. Akkor is, ha „a mi időnkben nem így volt”, és „mi is kaptunk, mégis rendes ember lett belőlünk” (tényleg?).

Letartóztatták a szicíliai maffia 30 éve bujkáló vezérét, Matteo Messina Denarót

WMN Ügy – 2023.01.17. – WMN

Harminc éve próbálja az olasz állam, jobban mondva az államnak a maffia ellen elkeseredetten küzdő része felgöngyölíteni a maffia által elkövetett bűncselekményeket, megtalálni az összes felelőst, és ezzel együtt felszámolni a Cosa Nostrát és a szervezett bűnözést úgy általában.

Papíron nem vagyunk szegények, de az életünk a nélkülözésről szól

WMN Ügy – 2023.01.17. – HE

A relatív szegénység 13-as listájából hét begyűrűzött szerzőnk mindennapjaiba is. Három diplomával, nyelvtudással, értelmiségi hivatása mellett kitartva megállítható-e a lecsúszás?

< 9 10 11 12 13 14 15 >