Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 601 db cikk

A nő, aki meglátta Napóleon fejét a kristálypohárban – Báró Vay Adelma és a szellemek

Kult – 2022. december 7. – KAd

Jókai Mór is látogatta e médium spiritiszta szeánszait. Sőt, múzsája is lett Vay Adelma, aki egy fejgörcs nyomán ismerte fel különleges képességeit.

Infláció, sztrájk, Petőfi-film: ilyen volt a karácsony 1922-ben

WMN Ünnp – 2022. december 4. – KAd

Száz évvel ezelőtt hasonló karácsonyra készülődtek az országban, mint most: „A ma is ragyogó kirakatok számcédulái a méla lemondás szomorú hangulatába kényszerítik ajándékozó kedvünket, hiszen ezrekre szökkent a legszerényebb ajándék ára is…” – De egyéb hasonlóságokon is meg fogsz lepődni a cikkben, és megtudod azt is, bevált-e Sziriusz jós jövendölése:

Kurucz Adrienn: A szülői levelezőlista és az osztálykarácsony bugyrai (novella)

WMN Ünnp – 2022. december 3. – KAd

A szülőség egyik legemlékezetesebb (és olykor leginkább elfelejteni szándékozott) kalandparkja az iskolai levelezőlista, amely leginkább a különféle privát indulatok levezetésére szolgál, nem elsősorban az iskolai tudnivalók megbeszélésére. A karácsony ráadásul különösen stresszes időszak mindenkinek, és ez bizony nyomot hagy a diskurzuson is. Pláne, ha bizonyos üzenetek félremennek.

Kurucz Adrienn: Szerintem lány

WMN Life – 2022. november 30. – KAd

„Vártam a lányt bizakodva, remélve, hogy felnövök a feladathoz, mire megérkezik. Nem sejtettem, hogy az úgy van: anyává leginkább tesznek, nem te gyúrod magad azzá. Ahogy a tej is pont annak a kisbabának jó, aki kapja, az anya kovácsa is pont az a gyerek, akit szül vagy aki kerül hozzá.”

Ezért marad egyedül annyi férfi

WMN Life – 2022. november 26. – KAd

A nyugati társadalmakban egyre több az egyedülálló férfi. Mi ennek az oka?

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség