Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 602 db cikk

Átélni és túlélni segít az irodalomterápia – Béres Judittal, az Élet a sorok között című könyv szerzőjével beszélgettünk

Kult – 2022. október 10. – KAd

Az irodalom (vagy biblioterápia) egyre népszerűbb önismereti módszer. Béres Judittal, a hazai terapeuták egyik legismertebb képviselőjével beszélgetett Kurucz Adrienn arról, kinek, miben és hogyan segíthet az irodalomterápia.

„Nincs fejlődés krízisek nélkül!” – Interjú Miklya Luzsányi Mónikával, a Vérvonal – Étienne könyve írójával

Kult – 2022. október 9. – KAd

Mi történik egy olyan társadalomban, amelyik elzárja magát minden külső hatástól több száz éven keresztül? Milyen emberek nőnek fel egy ilyen társadalomban? Aki mégis kívülről érkezik, hol talál helyet, milyen megpróbáltatások várnak rá? Megjelent egy minden szempontból izgalmas ifjúsági regény, és Kurucz Adrienn a szerzővel beszélgetett:

Egy káprázatos színésznő titokzatos halála: bejártuk Bajor Gizi egykori villáját

Kult – 2022. október 1. – KAd

„Rendkívüli asszony volt és rendkívül népszerű, magába bolondított mindenkit, férfiak és nők versengetek a figyelméért. Így aztán mindenkit sokkolt, hogy 1951. február 12-én férjével együtt meghalt.” Kettős öngyilkosság történt vagy a férje ölte meg Bajort? Erről is szó volt azon a sétán, amit szerzőnk jó szívvel ajánl:

Soha ne add fel! – És lehet, hogy ráfaragsz…

WMN Life – 2022. szeptember 30. – KAd

Ki lehet-e mondani a mai világban, hogy „feladom”, vagy inkább köntörfalazni kell és kifogásokat keresni, esetleg tolni tovább a szekeret hegynek felfelé? Mi történik, ha valaki beismeri, túl sok áldozattal jár számára egy feladat (egy házasság működtetése, egy cél elérése, egy munkakör)? Ezen töprengett el Kurucz Adrienn.

„A kétségbeesést nem lehet felejteni, az emlékeidet magaddal cipeled, ha meg is tudtál bocsátani” – „Kiskabos” László születésnapjára

Kult – 2022. szeptember 28. – KAd

Harminckilósan, tífuszosan jött haza a koncentrációs táborból. Apja meghalt, a családja nagy része szintén. Anyja és testvérei emigráltak a háború után, mert a házukat is elvették tőlük. Nem a nulláról, hanem úgy mínusz ezerről kezdte újra az életét. És lett az egyik legnagyobb nevettető Magyarországon, miközben igyekezett féken tartani a démonjait.

< 2 3 4 5 6 7 8 >

WMN közösség