Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 772 db cikk

A nő, aki versbe szedte nekünk a világot: Wisława Szymborska legendáriuma

Kult – 2024. február 1. – KAd

A Nobel-díját a ruhásszekrénye aljában tartotta. Amikor arról kérdezték, miért jelentet meg ilyen kevés verset, azt válaszolta, van szemétkosara. Wisława Szymborska: a költő, akiért nehéz nem rajongani, pedig a rajongástól valószínűleg kiverte a víz.

Az otthon az a hely, ahol törődünk egymással – a Drága nagyi című filmről

Kult – 2024. január 28. – KAd

Kedves, egyszerre vidám és szomorkás (inkább szomorkás) mese arról, hogyan kovácsol össze egy közösséget az, ha identitásuk fontos része a származásuk, és valamennyien őrülten vágyódnak egy leginkább mesékből ismert, esetleg gyerekkori emlékekben élő, eszményített világba. Bazi nagy baszk lagzi kevesebb sziruppal – és lagzi nélkül.

A szülő nem a felnőtt gyereke bokszzsákja!

WMN Life – 2024. január 25. – KAd

A szülőket mindenért elő lehet venni. Kérdés, hogy érdemes-e. Nem viszi-e félre az önismereti utat, nem gátja-e a fejlődésnek az, ha folyton a múltban vájkálunk, és keressük az ősök felelősségét a saját, felnőtt létünk kudarcaiban?

Lipótmező: az egykori tébolyda, a későbbi OPNI helye ma kész szellemváros

WMN Life – 2024. január 21. – KAd

2007-ben űzték el a pszichiátriai betegeket és az egészségügyi személyzetet az OPNI-ból, vagy ahogy mindenki ismeri, a Lipótról. A szellemkastély sorsa azóta is foglalkoztatja a közvéleményt. Íme, a kacifántos történet dióhéjban:

Kurucz Adrienn: Én már mindent nemettem

WMN Egszsg – 2024. január 19. – KAd

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás – és ez egy netflixes dokumentumfilm-sorozat címe is, amely erősen a vegán étrend mellett kampányol. Kérdés, hogy előrébb vagyunk-e ezzel a bölcsességgel, vagy csak szétszorongjuk (még ezen is) az agyunkat?

< 3 4 5 6 7 8 9 >