Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 550 db cikk

Feleségül ment Molnár Ferenchez, de sosem lett az övé – 120 éve született Darvas Lili, akinek sikerült színészként befutnia Amerikában (is)

Kult – 2022. április 10. – KAd

„Csak most látszik olyan szörnyűnek a korkülönbség. Száz esztendő múlva kiegyenlítődik a dolog” – ezt állítólag Molnár Ferenc mondta, amikor valaki lamentált, milyen öreg a fiatal feleségéhez. És igaza lett – másként is, mint ahogy gondolta a kiegyenlítődést. Darvas Lili, az egykori ara fantasztikus életutat járt be, nemzetközi karriert épített, és közben megőrizte tartását és függetlenségét – még a férjével szemben is.

Bocs, a barátod vagyok, nem a pszichológusod!

WMN Life – 2022. április 8. – KAd

Biztosan megtörtént már veled, hogy egy beszélgetés közben arra gondoltál: én ezt nem akarom tudni, ne mondd tovább, túl sok ez nekem, fáradt vagyok, elég volt, segítsééég!

„Sokszor tűnődtem: vajon meddig remél az ember? Most már tudom: az utolsó pillanatig” – 10 frappáns idézet Örkény Istvántól

Kult – 2022. április 5. – KAd

Száztíz évvel ezelőtt született a XX. század egyik legfontosabb magyar alkotója: Örkény István, aki egészen zseniálisan találta mindig fején a szöget.

„Szerettem a nőket, és minden tőlem telhetőt elkövettem, hogy ők is szeressenek” – Casanova, az ellenállhatatlan szélhámos

Kult – 2022. április 2. – KAd

Casanova több volt szimpla lepedőakrobatánál. Izgalmas kalandjairól, hódítási szokásairól itt olvashattok Madame Fregolitól, (alias Kurucz Adrienntől):

„Nem kellene eljutni a betegségig!” – Korai diagnózis, új kezelési módok, prevenció: a tüdőrák egy túlélő és orvosa szemével

WMN Egszsg – 2022. március 30. – KAd

A tüdőrák a vezető daganatos halálokok közé tartozik évtizedek óta. A férfiak esetében némileg csökken az új megbetegedések száma hazánkban, a nőknél viszont emelkedik, különösen Budapesten és környékén. Ismerjétek meg Mencser Éva túlélő történetét, és a tüdőgyógyász szakember tanácsait:

< 3 4 5 6 7 8 9 >

WMN közösség