Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 754 db cikk

Negyven felett az iskolapadban: papírhalmozás vagy életstílus? – Ezért érdemes tanulni, akárhány éves is az ember

WMN Ügy – 2024. február 15. – KAd

„A kinyomtatott tételekkel főzök, fürdök, porszívózok. Néha megkérdezem magamtól, hogy kellett-e ez nekem, de a válasz egyelőre egyértelmű.” – Ezért ülnek vissza az emberek negyven felett az iskolapadba:

Nagyböjt: miért koplalunk épp a tél végén, amikor úgyis le vagyunk eresztve?!

WMN Life – 2024. február 14. – KAd

Nem csak a vallásgyakorlók tartózkodnak mától bizonyos ételek fogyasztásától, rengetegen kezdenek kora tavasszal tisztító- vagy fogyókúrába, speciális diétába. Hogy ez jó-e, kell-e a testünknek, arról megoszlik a táplálkozási szakértők véleménye. Hogy jó-e, kell-e a léleknek, arról dr. Forgács Attila gasztropszichológus azt mondja:

Vérfertőző (v)iszony: tíz éven át zaklatta az apja Mackenzie Phillipset, a The Mamas and the Papas együttes énekesnőjét

Kult – 2024. február 11. – KAd

A saját gyerekeikkel brutálisan bántak a „mamák és papák”. Drog, elhanyagolás, erőszak, felfoghatatlan, mit éltek át és túl a luxuskörülmények közepette, a világtól elzártan.

WMN-kvíz: Felismered a szerelmes versek költőit?

WMN Play – 2024. február 10. – KAd

Szerelmes verseket hoztunk a Valentin-nap előfutáraiként: találjátok ki, kik a szerzőik!

Kurucz Adrienn: Mi leszek, ha nagy leszel?

WMN Life – 2024. február 5. – KAd

Az anya „mantrája a megoldom, megoldom, megoldom. Hosszú évek, sőt évtizedek telnek el, mire észreveszi (ha észreveszi): már megoldják ők. És akkor az anya úgy érzi magát, mint amikor hosszú hajóút után a szárazföld hullámzik alattunk.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >