Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 550 db cikk

A halált választották, mert nem házasodhattak össze – Gundel János és Grünblatt Ilonka tragédiája

Kult – 2022. június 13. – KAd

A Gundel névről sok minden eszébe juthat az embernek: egy fantasztikusan sikeres család, a legendás étterem a Városligetben, a palacsinta, a zseniális művészsarjak: Latinovits Zoltán, Bujtor István… És volt egy ígéretesen tehetséges festőművész is a családban, akit elfelejtett a világ, és aki 26 évesen öngyilkos lett szerelmével együtt, mert nem engedték őket egybekelni. Most róluk olvashattok:

Szerelmem, az NDK partizán-indián: Gojko Mitić

WMN Nyár – 2022. június 13. – KAd

Te is rajongtál Mitićért, a jugoszláv indiánért? Ma van a születésnapja!

Sohasem ért haza, pedig tőle tanultuk meg, hogy „mindenhol jó, de a legjobb otthon” – 100 éve született Judy Garland, a sztár, akitől ellopták a gyerekkorát

Kult – 2022. június 10. – KAd

Tizenhárom éves korától amfetaminnal és nyugtatókkal tömték, dohányoznia kellett és kávét innia. Egy évig csak csirkelevest ehetett, hogy lefogyjon az Óz, a csodák csodája forgatására. Judy Garland óriási árat fizetett a sikerért, amelyet (legalábbis kezdetben) nem is ő akart.

„A parókák és a lelkek nem őszülnek” – Gobbi Hilda szerelmei

Kult – 2022. június 6. – KAd

A múlt század egyik legmakacsabb, legöntörvényűbb és legbátrabb művésze volt. Minden szabálytalansága dacára – vagy épp ezért – ikon és példakép. Gobbi Hilda 109 évvel ezelőtt született.

Budapesten „élnek a barátaim és az irigyeim, akiktől soha nem tudnék megválni” – 113 évvel ezelőtt született Bársony Rózsi

Kult – 2022. június 5. – KAd

Nagy sztár volt Bársony Rózsi, ünnepelt színésznő, de voltak olyan évek is, amikor a kollégái sem állhattak szóba vele.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség