Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 754 db cikk

Lipótmező: az egykori tébolyda, a későbbi OPNI helye ma kész szellemváros

WMN Life – 2024. január 21. – KAd

2007-ben űzték el a pszichiátriai betegeket és az egészségügyi személyzetet az OPNI-ból, vagy ahogy mindenki ismeri, a Lipótról. A szellemkastély sorsa azóta is foglalkoztatja a közvéleményt. Íme, a kacifántos történet dióhéjban:

Kurucz Adrienn: Én már mindent nemettem

WMN Egszsg – 2024. január 19. – KAd

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás – és ez egy netflixes dokumentumfilm-sorozat címe is, amely erősen a vegán étrend mellett kampányol. Kérdés, hogy előrébb vagyunk-e ezzel a bölcsességgel, vagy csak szétszorongjuk (még ezen is) az agyunkat?

Kit szeretett (helyettünk) Piton professzor? – Alan Rickman emlékére

Kult – 2024. január 14. – KAd

Elhiszed, hogy már nyolc éve nincs közöttünk a színész, akinek orgánumát fonetikusok elemezték, találgatva, vajon miért ő a hangok hangja a női fülek számára?

Tompalátás: ezért fontos, hogy hordja a gyereked a szemüvegét! – szemészorvossal az amblyopia veszélyeiről

WMN Egszsg – 2024. január 12. – KAd

Szemorvos szakértő mondja el, mikor kell szemészetre vinni a gyerekeket, milyen tünetekre érdemes odafigyelni, és miért fontos, hogy hordják a gyerekek a szemüvegüket, és ezáltal bizonyos esetekben elkerüljék a felnőttként már gyógyíthatatlan tompalátás kialakulását.

Csongrádi vérfürdő, bundatolvaj alezredesné, nílusi boszorka: az újév szenzációi a lapokban 100 évvel ezelőtt

Kult – 2024. január 1. – KAd

Miért volt fekete a szilveszter 1923-ban? Ki robbantott bombát Csongrádon? Mit csinált a nő, akit izgatással vádoltak? Miért mentették fel a feleségét meggyilkoló tisztet? Mi lett a tánccal, amely a charleston és a foxtrott elemeit keverte a csárdással? Elfeledett történetek, elképesztő sorsok száz évvel ezelőttről Kurucz Adrienn korabeli lapszemléjében:

< 1 2 3 4 5 6 7 >