Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 772 db cikk

Kit szeretett (helyettünk) Piton professzor? – Alan Rickman emlékére

Kult – 2024. január 14. – KAd

Elhiszed, hogy már nyolc éve nincs közöttünk a színész, akinek orgánumát fonetikusok elemezték, találgatva, vajon miért ő a hangok hangja a női fülek számára?

Tompalátás: ezért fontos, hogy hordja a gyereked a szemüvegét! – szemészorvossal az amblyopia veszélyeiről

WMN Egszsg – 2024. január 12. – KAd

Szemorvos szakértő mondja el, mikor kell szemészetre vinni a gyerekeket, milyen tünetekre érdemes odafigyelni, és miért fontos, hogy hordják a gyerekek a szemüvegüket, és ezáltal bizonyos esetekben elkerüljék a felnőttként már gyógyíthatatlan tompalátás kialakulását.

Csongrádi vérfürdő, bundatolvaj alezredesné, nílusi boszorka: az újév szenzációi a lapokban 100 évvel ezelőtt

Kult – 2024. január 1. – KAd

Miért volt fekete a szilveszter 1923-ban? Ki robbantott bombát Csongrádon? Mit csinált a nő, akit izgatással vádoltak? Miért mentették fel a feleségét meggyilkoló tisztet? Mi lett a tánccal, amely a charleston és a foxtrott elemeit keverte a csárdással? Elfeledett történetek, elképesztő sorsok száz évvel ezelőttről Kurucz Adrienn korabeli lapszemléjében:

Az esküvő után minden megváltozik. Vagy nem

WMN Life – 2023. december 30. – KAd

Vajon megváltoztatja-e két összetartozó ember életét az esküvő, ha már amúgy is régebb óta együtt élnek? Mit ad a kapcsolathoz a „papír”?

„Zavar, hogy csinálom, és az is zavar, hogy téged zavarlak” – az élet Tourette-szindrómával

WMN Egszsg – 2023. december 28. – KAd

Hajnal Gergelynél tízéves kora körül figyeltek fel a Tourette-szindróma tüneteire. Akkortájt haltak meg a szülei, ezért a következő 15 évben diagnózis híján úgy magyarázta a család Gergely „furcsaságát”, fintorait, fejrángatását, krákogását, hümmögését, hogy a gyász miatt ilyen. Ha elfogyott környezetének a türelme, előfordult, hogy a hideg víz alá rángatták a hajánál fogva, hátha akkor abbahagyja a tikelést. Gergely végül maga jött rá 25 évesen, mi okozza olykor visszafojthatatlan késztetéseit.

< 4 5 6 7 8 9 10 >