Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 777 db cikk

„Egyetlen barátja sincs annak, akinek sok a barátja” – Vagy épp ellenkezőleg: minél több van belőlük, annál gazdagabbak vagyunk?

WMN Life – 2024. március 3. – KAd

A magyar emberek negyedének nincs egyetlen barátja sem… Másoknak viszont több is van. Szerencsésebbek ők azoknál, akiknek egyetlenegy igazi jutott? Mi alapján választjuk ki egymást vajon? Újraolvasó.

WMN-kvíz: Felismered a szép tavaszi versek költőit?

Kult – 2024. március 2. – KAd

„A nap tüze, látod, a fürge diákot”… tudod folytatni? És arra emlékszel, ki a költő? Teszteld a tudásod tavaszi versekkel!

Ezért találunk nehezen párt – legalábbis egy új kutatás szerint

WMN Life – 2024. február 29. – KAd

Mi az a képesség, amivel – ha megvan bennünk –, jobb esélyekkel indulunk a társkeresésben? Egy új kutatás szerint:

„Mert az angyal a részletekben lakik” – Benkő Imre fotográfus kiállítása a Műcsarnokban

Kult – 2024. február 28. – KAd

Minden képben dráma van. Benkő Imre fotográfus új kiállításáról Kurucz Adrienn írt.

Ki lopta el Lise Meitner Nobel-díját? – Teszi fel a kérdést mindannyiunknak Herendi Gábor

Kult – 2024. február 26. – KAd

Otto Hahn egyedül kapta meg 1946-ban a Nobel-díjat a maghasadás felfedezésért, pedig Lise Meitnerrel dolgozott együtt harminc éven át. Miért hallgatta el éveken át az együttműködésüket? Mert Meitner zsidó volt? Vagy mert nő? Esetleg a dicsőségen nem kívánt osztozkodni Hahn? Egy felkavaró történet Herendi Gábor rendezésében – Kurucz Adrienn a premieren járt:

< 1 2 3 4 5 6 7 >