Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 218 db cikk

Miért szívódtok fel, hősszerelemes csetelők? – A virtuális trubadúrok világa

WMN Life – 2019. szeptember 26. – KAd

Madame Fregoli a közösségi oldalak széltolóinak nyomában.

A legkisebb királyfi iszonyú ballonkabátban: avagy Columbo titkos élete

Kult – 2019. szeptember 16. – KAd

„Viszont – és ettől tud hősünk lenni – időnként leesik nála a tantusz, eszmél a (mint kiderül, csak látszólagos) éber kómából, és csavaros eszű nyomozóvá válik. Felsejlik, hogy a tohonyaság mélyén éber figyelem és remek kombinatorikai érzék rejlik, a parttalan fecsegés és bénázás meg gyaníthatóan csak arra szolgált, hogy a tettest felbosszantsa, kizökkentse a nyugalmából, és így leleplezze magát egy-egy óvatlan, indulat szülte mondattal vagy rossz lépéssel.” Te is imádod?

Elmesélni azt, amire nincsenek szavak – Megnéztük a Fahidi Éváról készült díjnyertes filmet

Kult – 2019. szeptember 12. – KAd

Fahidi Éva húszévesen jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát. Kilencvenévesen mesélni kezd, könyvet ír, majd felkérést kap Szabó Réka rendezőtől, hogy életében először lépjen színpadra: táncolja el önmagát. Éva igent mond, és ekkor elkezdődik egy csodálatos utazás. Történet három fantasztikus nő szövetségéről.

Megoldja az idő? Nem. A lélek oldja meg! – A gyermeküket elvesztő szülők gyászáról

WMN Ügy – 2019. szeptember 10. – KAd

„»Veszteséget feldolgozni« – számomra ez értelmezhetetlen fogalom. Én úgy szoktam mondani, helyet találni az életben az elhunyt gyermeknek, megfogalmazni, ki volt ő, hogyan tud engem életének és halálának emlékével gazdagítani. Mondok egy példát. Hogyan emlékezem rá? Gépek közt fekve a kórházban vagy, mondjuk, az egyik közös, boldog karácsonyon? Utóbbi emlék erőforrás. Melyiket idézem fel? És ha van lehetőségem alakítani a következő karácsonyt, immár nélküle, az milyen lesz?”

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség