„Néhány hónap – kezdi kérdésemre Anna – és elkészül az első teljes hangszerelésű nagylemezem, aminek a Heading Home címet adtam. Ebben a címben szándékosan nincs megérkezés, és egy önismereti folyamatot jár be főleg (pár)kapcsolati szituációkon, történeteken keresztül.

Running akkoriban született, amikor elindultam egy terápiás úton, elkezdtem sportolni, és a tudatosságot még a reménykedés, a sok »mi van, ha« előzte meg. Vicces kicsit most olvasnom a majdnem két éve írt szövegemet, mert

csupa olyan kérdést fogalmazok meg, ami akkor érvényesnek tűnt, de valójában már akkor tudtam rájuk a válaszokat – viszont mivel azok nem tetszettek, nehezemre esett őszintének lenni magamhoz. Ez is az út része volt.”

Ami a terápiás utat illeti: bármelyikünk, aki elindult már rajta, tudja, hogy pont ilyen, mint ebben a Kun Ádám által rendezett klipben. Olykor könnyűnek tűnik, olykor meg gyötrelmes. Egyszer felkelni se nagyon bírsz, máskor meg úgy érzed, végre visszatért beléd az élet. Nagyon szeretem, ahogy Anna a tőle megszokott kifinomultsággal fogalmazza meg zenében és szövegben ezeket a jelenségeket.

zene hősök klippremier CéAnne
A kép Szélinger Anna tulajdonában van

„Az önismereti téma egyik legnehezebb része a tettekig eljutni, és nem csak beszélni valamiről” – mondja az énekesnő. „Kicsit úgy érzem, olyan, mint amikor elkezdesz futni: vannak rossz futások, vannak jobbak, és vannak, amik nehezen indulnak, de a végén elkap a lendület.  

Ezt nagyon szépen reprezentálja a videó szerintem, ami egy ad-hoc ötletből született, és remekül alátámasztja a dal mondanivalóját: nem egy polírozott Instagram-sportolás, vágatlan, kicsit sete-suta, hamar kifullad, de a végén kilő az ismeretlenbe.”

És azon túl, hogy milyen szép lelki folyamat szimbóluma a kisfilm, a testi gyógyulás jelképe is egyben, hiszen Anna egy súlyos sérülés után kezdett újra futni, így a visszatérés tanúi lehetnek a nézők. „Már az Evergreen dalomhoz is futós klipet terveztem – meséli –, de mivel a forgatás előtt néhány nappal csúnyán eltörtem a bokám, és hosszú rehabilitációs időszak következett, ezért ezt el kellett felejtenem. Szóval örülök, hogy itt körbeért ez a történet.” 

Nézzétek, hallgassátok szeretettel Anna klipjét – én már alig várom a nagylemezt!

 

zene, szöveg, ének: CéAnne
hangszerelés, mix: Ádám Péter
dob: Jancsovics Máté
basszus: Gátos Bálint
gitár: Hiegl Gergő
vokál: Kaj Betti, Paku Patrícia
mix: Szőke Csaba
artwork: Kőfaragó Zsuzsi
videó: Kun Ádám

Kiemelt képünk Szélinger Anna tulajdonában van.

Csepelyi Adrienn