Toscanából Long Beachig, majd New Yorkig

Dylan Sprouse tizenöt perccel korábban született ikertestvérénél, a szintén színész Cole-nál, Arezzóban, Olaszország Toscanához tartozó részén, és a nevét egy walesi költőről, íróról, Dylan Thomasról kapta. Az ikrek csupán négy hónaposak voltak, amikor a szülők úgy döntöttek, visszahelyezik a bázisukat Kaliforniába, Long Beachre. Nagymamájuk drámatanárként dolgozott, az ő ötlete volt, hogy az ikreknek színészkedniük kellene, a család pedig nehéz anyagi körülmények között élt, így aztán a fiúk alig voltak egyévesek, amikor szerepet vállaltak az amerikai sitcomsorozatban, a Grace Under Fire-ben, amelyben egészen 1998-ig játszottak. Ezután számos filmes és sorozatbeli szerep következett, 2005-től 2008-ig voltak láthatók a már említett Zack és Cody életében, amelyért

epizódonként 40 ezer dollárt kaptak, így a 2000-es években a világ leggazdagabb tinédzsereivé váltak.

A Sprouse tesók a Zack és Cody életében

2008-tól 2011-ig pedig a sorozat spinoffjában, a Zack és Cody a fedélzetenben újabb három évadon át szerepeltek. Érdekesség, hogy a szériában vendégszerepet kapott Selena Gomez is, akinek élete első csókja a forgatáson csattant el Dylannel, noha neki abban az időben Cole tetszett. A fiúkért megőrültek a rajongók, a legfelkapottabb tinisztárok közé tartoztak, így ők is megfordultak a legtöbb Disney-sikersorozat felvételén: szerepeltek a Hannah Montanában, a Varázslók a Waverly helyből-ben és a Benne vagyok a bandában című sorozatban is. A színészkedés mellett Dylan a New York-i Egyetemen szerzett diplomát 2015-ben videójáték-tervezésre szakosodva, Cole pedig régész szakon fejezte be tanulmányait. Az iskola elvégzése mellett Dylan pincérként dolgozott, ez idő alatt szüneteltette a színészi karrierjét, 2017 óta láthatjuk ismét filmekben, rövidfilmekben és videóklipekben.

Magyar szerelem

2018 óta van együtt a magyar modellel, Palvin Barbival, aki a Vouge-nak készült videóinterjúban elárulta, hogy már több mint

négy hónapja megismerkedtek, amikor megunta a várakozást, és egy randijukon megkérdezte a fiútól, hogy megcsókolja-e végre.

Dylan szerint Barbi igazi magyar menyecskeként vette a kezébe az irányítást. A páros kezdetben Brooklynban élt, majd 2021-ben Los Angelesbe költöztek. Dylan azóta többször megfordult már Magyarországon, sőt még egy hagyományos disznóvágáson is részt vett. Kettejük életébe a Breaking Ground című online sorozatuk révén is betekinthetnek a rajongók.

Nem csak színészkedéssel keresi a kenyerét

Dylan szintén 2018-ban saját mézsör-előállító (méz, víz és élesztő erjesztésével előállított alkoholos ital, mely akár hűtve, akár forró italként is iható – a szerző) üzemet hozott létre Williamsburgben, Brooklynban. A színész fiatal felnőttként még Kaliforniában fedezte fel magában a mézsörkészítés iránti szenvedélyt. Miután New Yorkba költözött az egyetem miatt, folyamatosan kísérletezett a sörfőzéssel, és a barátaitól gyűjtött recepteket az ország különböző pontjairól. Kutatásai nyomán arra jutott, hogy a természetes úton előállított mézsört részesíti előnyben, amely rendkívül ritka a piacon. Az üzletekben, éttermekben és bárokban talált mézsörök többsége szerinte édes, erős, és a sörfőzési folyamat során mesterségesen előállított,

Dylan pedig arra vágyott, hogy másokkal is megoszthassa egyedi ízvilágát, és úgy döntött, létrehozza saját márkáját, az All-Wise-t.

Ekkor csatlakozott a projekthez főiskolai barátja, Matt Kwan, majd felkeresték a legjobb New York-i méhészeteket, és tökéletesítették a receptjüket. A koncepció már 2017-ben megszületett, a márka aztán 2018 nyarán indult útjára, rácáfolva az ősi itallal kapcsolatos széles körben elterjedt feltételezésekre: friss és egyszerű mézsört kínálva a fogyasztóknak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

All-Wise Meadery (@allwisemeadery) által megosztott bejegyzés

A színészkedés és üzleti tevékenysége mellett saját képregényt álmodott meg és hozott létre, amelyen főként a karanténidőszak alatt dolgozott, továbbá ő adta a hangját egy karakternek minden idők egyik legikonikusabb videójáték-sorozatában, a Kingdom Heartsben.

Az interjúk alapján a ma harmincéves sztár egy laza, humoros srác, aki imád viccelődni, halálosan szerelmes az egyik legismertebb magyar szupermodellbe, és a színészkedés mellett a szenvedélyeinek élhet, amelyek valóban feltöltik. Irigylésre méltó élete van Dylannek, akit elképzeléseim szerint állandóan arról faggathatnak, mikor kéri meg Palvin Barbi kezét, és hogy vajon Amerikában vagy Magyarországon tartják majd a lagzijukat. Majd kiderül. Addig is, Isten éltesse sokáig!

Krajnyik Cintia

Forrás: ITT, ITT, ITT és ITT

Kiemelt kép: Getty Images / Frazer Harrison