Tíz évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy betekinthessünk egy világsztár életébe. A közösségi média azonban elhozta nekünk mindazt, amire soha nem gondoltunk a legvadabb álmainkban sem. Amíg korábban csak a bulvár lopott vagy fizetett hasábjain láthattuk a sztárok életének bizonyos darabkáit, addig ma már maguk a celebritások invitálnak meg nappalijukba, fürdőszobájukba, és egyéb, tetszőlegesen kiválasztott életterükbe. Láthatjuk őket sminkelni, szépítkezni, sportolni, főzni, tartalmas üzenetek átadása közben, vagy csak úgy simán, a gyerekeikkel, férjükkel, vagy bárhogy, amit éppen posztolásra érdemesnek gondolnak. 

Természetesen vannak olyanok, akik semmilyen szinten nem élnek a közösségi média adta lehetőségekkel, de Naomi Campbell nem tartozik közéjük. Instagram-oldalán is aktív, ám ami igazi ínyencség, az az egy évvel ezelőtt indított YouTube-csatornája. Most ebből csemegéztem nektek. Higgyétek el, megéri belekukkantani. 

1. Így utazott egy évvel ezelőtt Naomi Campbell:

Legyinthetnél, ugyan, kit érdekel, hogyan utazik egy szupermodell. De ha megnézed ezt a videót, akkor máris úgy érezheted, ez a nő megjósolta, hogyan alakulnak át az utazási szokásaink 2020-ban, a pandémia utáni időkre. A modell a videó elején arról beszél, mennyire imád repülni, mennyire imádja a reptereket, és megfigyelni mindent, ami körülötte van, például az előtte haladó emberek lábait. Aztán körbesétál a duty freeben, gumicukrokat vásárol, rúzsokat keneget, krémeket nézeget, szelfizik a repülőgép lépcsőjén, majd az üléséhez kísérik, ahol

– elővesz egy gumikesztyűt a táskájából (érdemes szemügyre venni a táska tartalmát);
– elővesz egy csomag fertőtlenítő kendőt, és alaposan körbetörölget mindent, de tényleg mindent;
– aztán leteríti az ülését egy lepedővel, amit minden alkalom után eldob;
– majd felrak egy maszkot, és elmondja, mennyire zavarja az emberek köhögése és orrfújása.

„Ezt csinálom minden repülőn, nem érdekel, mit gondolnak rólam az emberek. Ez az én egészségem, és jobban érzem magam tőle.”

Ennyi. Gondolom, nem sok dologban fog eltérni a mi utazási rutinunk sem, ha majd újra repülőre szállunk. 

2. Így vásárol ennivalót:

Naomi utál online vásárolni élelmiszert, szereti látni a saját szemével, mit vesz meg, nem bíz semmit a véletlenre. Aztán arról beszél, mivel ő is öregszik, és a teste változik, már nem úgy működik, mint fiatalabb korában, ezért kitalálta, hogy nem eszik glutént, semmiféle búzaalapú élelmiszert, és tejet tartalmazó ételeket sem. 

„Oké, de akkor mi a francot fogok kajálni?” – tette fel a jogos kérdést. 

Mivel nem eszik cukrot (pedig kedvence a gumicukor), most sokkal több gyümölcsöt vásárol. Aztán betesz a kosarába nem kevés zöldfűszert, olívát, csípős szószt, magvakat, kókuszjoghurtokat, és mazsolát. 

A végén még sajnálkozva megjegyzi, mennyire imádja a csokit és a cukorkákat, de ezeket most nem eheti, és még az ivással meg a dohányzással is felhagyott. Sóhajt egyet, szelfizik néhány őt felismerő rajongóval, aztán megy fizetni.

Naomi, kérjük, tölts fel egy videót arról, hogyan vásárolsz most, a karantén alatt! 

3. Ilyen étrend-kiegészítőket fogyaszt (többet, mint mi valaha életünkben):

Naomi ezzel a turmixszal kezdi minden napját. Leírom nektek a receptet, nehogy kihagyjatok véletlenül valamit, ha követni szeretnétek a példáját:

– mandula- vagy kókusztej
– zellerlé
– 1 ek natúr kakaópor
– 1 ek matchapor
– 1 ek baobabpor
– 1 ek kollagénpor
– 1 ek articsókapor
– 1 ek moringapor (ez egy szuperfood, amely a moringafa leveléből készül, tele antioxidánssal és gombaölő képességgel)
– 1 ek zöld proteinpor (zöld hüvelyesekből kivont fehérje)
– 1 ek C-vitamin
– 2 ek gránátalma-kivonat
– fél banán

Ha mindez megvan, összeturmixolja, majd jöhetnek a további vitaminok adagonként:

– sárgagyökér (méregtelenítő, vértisztító hatású növénykivonat)
– cink
– EHB (speciális összetételű multivitamin)
– folyékony C-vitamin
– papajamagok
– D-vitamin (15000 NE/hetente)
– B12-vitamin
– fekete kömény
– Humacel (speciális vírusölő)
– oregánóolaj
– kurkuma 

Ennyi. És még azt hittem magamról, én szedek ijesztően sok dolgot. Hát tévedtem. 

4. Úgy sejtem, azt is akarod tudni, hogyan utazik mindezek után járvány idején:

A videó azzal kezdődik, hogy akupunktúrás pontokon tűket szúrnak a fülébe, majd megmutatja, milyen védőfelszerelést rendelt magának még februárban arra az esetre, ha utaznia kellene koronavírus-járvány alatt. Egy tizenhat dolláros, teljes testet takaró védőruhát vesz fel először, majd rózsaszín gumikesztyűket, védőszemüveget, aztán egy parkát terít a vállára, és indul is a reptérre. Ne mondjátok, hogy nem stílusos.

„Őszintén, ez most nem valami vicces, ez nem a humor ideje, nem azért csinálom, hogy röhögjünk ezen az egészen, vagy hogy kényelmesen érezzem magam, ha repülnöm kell.”

Aztán az autóúton arról beszél, hogy a legelső videóban is látható utazási rutinját tizenhét évvel ezelőtt kezdte, és mindenki nevetségesnek tartotta mindig is azt, amit művel. Aztán arról is szót ejt, mennyire veszélyes az arcodat fogdosni egyfolytában, és azok a kezek is rengeteg veszélyt rejtenek, amik egy nap több ezer útlevelet megtapogatnak az ellenőrzéseknél. Mielőtt kiszállna az autóból, magába dönt két C-vitamin- és egy darab fekete köményes ampullát, felvesz egy maszkot, és indul felszállni. Minden egyes holmiját, amit megfognak az ellenőrzésnél, egyesével áttörli egy fertőtlenítő kendővel. 

A repülőn már nem készült videó, de ebből a fotóból sejthetjük, nem járt el kisebb elővigyázatossággal, mint korábban:

Kifejezetten unalmasnak tűnik ezek után mindaz, amit a több mint három évtizedes pályafutásának legizgalmasabb kifutós pillanatairól töltött fel a YouTube-csatornájára, vagy a szépségrutinja, netán, amit sportolás közben művel. De azért nézzétek meg ezeket is. Naomiban egyszerűen nem lehet csalódni. 

Gondolhatjuk őt őrültnek, paranoiásnak, vagy flúgosnak, a szokásai most valahogy egyáltalán nem tűnnek túlzásnak.

Képzeljük csak el, ekkora lenne-e a problémánk, ha az emberiség fele minimum maszkot hordana, és fertőtlenítőt használna minden egyes utazáskor.

Sebaj, most majd kipróbáljuk!

Szentesi Éva

Képek: Naomi