WMN Life
WMN Life

Fesztiválpara: a gyerek szabadságának záloga, hogy a szülők szembenézzenek a saját félelmeikkel

WMN Life – 2024.06.29. – ZKB

A fesztivál kamaszként egy fantasztikus hely, ahol bármi megtörténhet, mindenki barát, és egy idegennel áttáncolni a holnapba teljesen természetes. Ezért is olyan nehéz felnőttként felismerni: a szimatszatyrot felváltotta az okosmobil, és bár te már csak egy-egy koncertre dugod ki az orrod, a gyereked saját jogán, nélküled kezdi a fesztiválszezont.

„Sok gyerek itt tanul meg mesét hallgatni és itt lát először fogkefét” – a mezőzombori Bóbita óvodában jártunk

WMN Life – 2024.06.29. – FB

Mezőzombor környékén alig akad munka, az anyák így kénytelenek segélyből és közmunkából élni. Sok gyerek éhezik, és a védőnő is azt jelzi vissza: egyre nagyobb a baj.

Képernyőidő a gyerekeknél: nem a mennyiségre, hanem a minőségre kéne figyelnünk

WMN Life – 2024.06.26. – GySz

Ha valaki fogyni akar, nem elég a kalóriát számolnia, életmódot is kell váltania. Hasonlóképpen: a képernyő-túlhasználat nem a percek (órák) számolgatásával fordítható vissza, attól csak a szorongás nő.

„Sehol nem ért annyi atrocitás, mint idehaza” – Tóth Sára roma származású táncterapeuta

WMN Life – 2024.06.26. – FB

Sárát születésekor a kórházban hagyták, de szerencséje volt, ugyanis azonnal örökbe fogadta egy második kerületi házaspár. Azzal, hogy egyesek szerint ő nem olyan, mint a többiek, először általános iskolában szembesült, amikor egy osztálytársa a szemébe vágta: „te cigány vagy”. Ma táncterapeutaként már a kirekesztés ellen dolgozik.

A nevünk hat a sorsunkra: befolyásolhatja, milyen foglalkozásunk, lakóhelyünk lesz

WMN Life – 2024.06.25. – MD

Egy 14 országra kiterjedő vizsgálat szerint az emberek jobban szeretik azokat a betűket, amelyek a nevükben szerepelnek, különösen az utónevük első betűjét, illetve a monogramjukat – és ez arra is hatással lehet, milyen hivatást, lakóhelyet választanak maguknak.

Ha nagy a korkülönbség a gyerekek között, gyakran a nagy testvér lép a szülői szerepbe – káros módon

WMN Life – 2024.06.24. – ZKB

Épp főiskolára készültem, amikor kiderült, hogy váratlanul tiszteletét teszi nálunk a gólya. No, nem én lettem várandós, hanem az édesanyám. Mondjuk, a meglepetés így se volt kicsi. A hír hallatán a szüleink újratervezték a jövőt, a testvéremmel pedig nagy tesói lettünk egy olyan kislánynak, akinek akár mi magunk is a szülei lehettünk volna. És kicsit azok is lettünk. Főleg én.

Barátot veszteni, világot veszteni – ha meghal életed társa, tanúja

WMN Life – 2024.06.24. – KAd

A barát gyászát – tévesen – nem gondolják az emberek olyan mélynek és fájdalmasnak.

Apa mellkasáról még szebb lehet a világ – Egyre több a hordozós férfi, ennek pedig számos előnye van

WMN Life – 2024.06.23. – SzHA

Számos fontos előnye van, ha a baba az anyán vagy az apán pihen, vagy róluk szemléli a világot. A kötődésben is nagy szerepet játszik ez a fajta együttlét ugyanúgy, ahogy az, amikor a szülő a mellkasára fekteti a babát vagy ringatja, csak éppen gyakrabban, és nem csupán nyugalmi helyzetben alkalmazható.

< 3 4 5 6 7 8 9 >