WMN Life
WMN Life

LSD: nem tudhatod, hogy segít vagy elpusztít – 85 éve fedezték fel a szert

WMN Life – 2023.11.16. – MZS

Amikor Albert Hofmann véletlenül felfedezte az LSD-t, abban bízott, hogy a vegyület segíti majd a pszichiátereket a betegek kezelésében – végül azonban egy szigorúan titkos és borzasztóan kegyetlen kísérletsorozat keretében a CIA tesztelte az LSD pszichológiai fegyverként való használatát.

Patrick Dempsey: Sok évvel ezelőtt voltam a csúcson. De még mindig itt vagyok

WMN Life – 2023.11.15. – BL

A People magazin nemrégiben megválasztotta a 2023-as év legszexibb férfijának Patrick Dempsey-t, A Grace klinika sztárját. A fanyalgók szerint egyértelműen Pedro Pascalnak kellett volna kapnia a címet. Szerzőnk mást gondol:

Az utánunk következő generációtól is sokat tanulhatunk – ez olyan lehetőség, amit kár veszni hagyni

WMN Life – 2023.11.15. – MZS

Ahány generáció, annyiféleképpen mozgunk az online térben – és épp ez a sokszínűség az, amit egy kis nyitottsággal mindannyiunk javára fordíthatunk. De miként találja meg a közös hangot az alfa generáció az idősebb korosztállyal, és hogyan kapcsolódhatunk mi a fiatalokhoz? Ezekre kerestük a választ a Hello Szülő Roadshow második állomásán.

A fizikaprofesszor, aki Forrest Gump nyomában jár (vagyis fut)

WMN Life – 2023.11.14. – MZS

„Remélem, azáltal, hogy felálltam a kudarcokból is, inspirációt jelentek néhány ember számára, hogy megvalósítsák valamely merész álmukat, még ha az egészen más jellegű is, mint az enyém volt” – mondta Jennifer E. Hoffman, a Harvard Egyetem fizikaprofesszora, aki keresztülfutotta Amerikát.

Óriás balhék a gyerekszobában: így kezeld a testvérek veszekedését, versengését

WMN Life – 2023.11.13. – WMN

A rivalizálás és a veszekedés valamilyen formában minden testvérkapcsolatban megjelenik. Mit tehetünk szülőként, hogy harmonikusabb legyen a gyerekeink viszonya? Óvónő szerzőnk jótanácsai:

Dr. Gyurkó Szilvia: A legjobb iskola az, ahol a gyerek jól van

WMN Life – 2023.11.13. – GySz

Az oktatás a világon szinte mindenhol válságban van. Azzal jársz a legjobban, ha elengeded az „ideális iskola” illúzióját – írja szerzőnk.

Ha a gyerekünk indulatai túláradnak, nekünk kell a konténernek lenni, ahova csordulnak

WMN Life – 2023.11.12. – TF

Az indulatkezelés gyerekkorban azért sem működik úgy, ahogy felnőttként, mert még nem fejlődtek ki az ehhez szükséges agyi területek. De ez nem azt jelenti, hogy a gyerekünk árvízszerűen pusztító dühének szabad folyást kell engedni, sőt. Pollák Éva tanácsadó szakpszichológus az elméleti háttér mellett konkrét helyzetkezelési stratégiát is ad.

Ha van rólad kép a neten, veszélyben vagy – egyre több embert érint az MI-vel történő szexuális bántalmazás

WMN Life – 2023.11.11. – NyL

Tele a TikTok, az Instagram és a Google az olyan oldalak hirdetéseivel, amik a mesterséges intelligencia segítségével másodpercek alatt „vetkőztetik le” bármely felhasználó fotóját. Nem csoda, hogy lassan minden hétre jut egy visszaélésről szóló hír.

< 3 4 5 6 7 8 9 >