WMN Life
WMN Life

A gyerekkori traumáink azt okozhatják, hogy idő előtt öregszünk meg

WMN Life – 2022.08.02. – MD

Ha gyerekként elhanyagoltak vagy bántottak, mindennél fontosabb, hogy felnőttként megtanuld, és gyakorold az öngondoskodást.

„Senki sem szólt ellene, hogy ezt nem szabad” – A cigány holokauszt emléknapjára

WMN Life – 2022.08.02. – FB

Vajon 78 év alatt okosabbak lettünk? Tanultunk a múltból? Most már képesek vagyunk felállni, és szót emelni: „Hékás, ezt nem szabad!”?

„Tényleg vannak, akik egy boldog, színes tömeget a halál és a fertő képviselőinek bélyegeznek meg?” – Nimi és Kristóf beszámolója a budapesti látogatásukról

WMN Life – 2022.08.01. – SK

Rendhagyó cikkünkben Steiner Kristóf párja, Nimrod Dagan számol be a magyarországi útjukról, a Pride-on való szereplésükről, arról, mit és miért tetováltattak magukra most Budapesten, és hogy miért törölte a képüket az Instagram.

Apa most egyedül megy nyaralni – Rövid távú kikapcsolódás a családi életből, ami mindenkinek járna

WMN Life – 2022.08.01. – WMN

Mi történik, ha az apa időszakosan szabadságolja magát a családból? Mi indokol családilag egy ilyen döntést, és hogyan lehet felkészülni rá? Többek közt ez is kiderül szerzőnk cikkéből. Kérünk benneteket, csak a cikk elolvasása után kommenteljetek!

Még el sem indultunk, de már áll a bál – Miért veszekszünk a nyaraláskor többet, mint a hétköznapokon?

WMN Life – 2022.08.01. – TF

„Mindegy, csak foglaljunk már le valamit.” „Dobj be pár cuccot nekem is.” „Nem pont erre gondoltam, de most már mindegy.” „Hol van a…? Nem hoztad el?! De hát mondtam!” „Egész évben ezért gürizem, aztán reggeltől estig veszekszünk.” „Azt hittem, egyértelmű, hogy…” Mondatok, amiknek nem kellene elhangzaniuk, vagy nem is hangzanak el, csak gondolatban, mert valami félrecsúszott a nyaraláson.

Sokaknak még a családjukban sincsenek szoros emberi kapcsolataik – Pedig akinek nincsen közössége, az valójában egy hiánnyal éli le az életét

WMN Life – 2022.08.01. – INK

Nem kérdés, hogy szükség van közösségekre, az viszont igen, hogy képesek vagyunk-e még (vagy már újra?) közösségi emberként működni.

Aki azt gondolja, nála az előítéletesség ki van zárva, biztos, hogy dolga van ezen a téren – A tusványosi beszédről

WMN Life – 2022.07.31. – MD

Annyira fárasztó, hogy többségi emberek akarják megmondani, mi minősül rasszizmusnak, antiszemitizmusnak, vagy homofóbiának. Az érintettek meg „túlérzékenyek”, „nincs humoruk”, vagy „félreértik a dolgot”.

Jobbra tulipán, balra kender – Friss egyetemisták szüleinek találkozása a „hanyatló Nyugattal”

WMN Life – 2022.07.31. – KöÁ

Ezek a mai fiatalok még mindig Nyugaton akarnak tanulni! Mit tehet hát a gondos szülő? Elkíséri a frissen felvett egyetemistáját a jóléti Hollandiába, hogy szemrevételezze, hol fog élni a csemetéje, aztán meg csak néz nagyokat… Vigyázat, a cikk csípős iróniát tartalmaz!

< 1 2 3 4 5 6 7 >