WMN Life
WMN Life

Borbás Marcsi: Nem hajszolni kellene az idősebb nőket, hanem használni a tudásukat

WMN Life – 2024.04.29. – BG

„A változókor tényleg óriási változást hoz. Azt érzi az ember, hogy mintha már csak arra lenne jó, hogy dolgozzon. Az örömök hiányoznak. Úgy tekint rád a környezeted, hogy az az alap: te ott vagy. És ezt is megcsinálod, meg azt is. Közben pedig elfogynak a bókok. Simogatásokra pedig szerintem – főleg egy ilyen típusú embernek, mint én – nagy szükségünk volna.”

Jó családi karma – a világhírű pécsi kesztyű nyomában Hornicz Bernadett-tel, a Karma Pécsi Kesztyű tulajdonosával

WMN Life – 2024.04.29. – FR

A pécsi kesztyűgyártás több mint 160 éves múltra tekint vissza, mi pedig egyik jelenlegi zászlóshajójához látogattunk el, amelyben többek közt Madonna, Rihanna és a Dűne 2. sztárjai számára is gyártottak kesztyűket.

Egyes kutyák a leheletből felismerik a szégyent és a szorongást, így sokat segíthetnek traumatúlélőknek

WMN Life – 2024.04.28. – MD

A kutyák szaglása tízezerszer-százezerszer érzékenyebb, mint az emberé, és úgy tűnik, már az előtt képesek lehetnek a gazdájuk leheletéből kiszagolni egy közelgő emlékbetörést, hogy az illető a tudatában lenne, mi fog következni.

Arcok és tekintetek a gyerekszoba falai között ‒ Hogyan hatnak játékbabáink vonásai és funkciói a személyiségünkre?

WMN Life – 2024.04.28. – SzHA

A babázás fontos alapkészségeket tanít, és egyáltalán nem mindegy, milyen játékbabát adunk a gyerekünk kezébe.

Farkas Gergely református lelkész: „Pacifista vagyok, nem akarom lelki géppuskával falhoz állítani az embereket vasárnap”

WMN Life – 2024.04.28. – FB

Farkas Gergely református lelkész szívesen inspirálódik az igehirdetéseihez zeneszövegekből és irodalomból, barátai között tudhatja a 30Y frontemberét, Beck Zoltánt és Grecsó Krisztiánt is, barista végzettsége van, a kávézást hasonlónak érzi a gyülekezeti élethez.

A cigánysorról indult, ma az ország első cigány éttermét működteti: Ásós Géza története

WMN Life – 2024.04.27. – BSz

Egy étterem, amelynek cigány a tulajdonosa, cigány a szakácsa, cigányok az alkalmazottjai és még a menüsora is: Ásós Géza története.

Aki utoljára látta élve Anne Frankot – Nanette Blitz-Konig holokauszttúlélő története

WMN Life – 2024.04.26. – SzAE

„…túl sokat beszél, és nem vicces. A többiek azt mondják, nem bír engem, de nem érdekel, mert én sem szeretem őt nagyon.” Anne Frank ezeket a sorokat az egyik osztálytársáról, Nanette Blitzről írta a naplójában. Később a bergen-belseni koncentrációs táborban találkoztak újra.

Levelek Paddington mackótól

WMN Life – 2024.04.26. – KAd

Az UNICEF programjai a gyerekvédelem többféle területét ölelik fel világszerte. Küzdenek többek közt az erőszak, az éhezés, a kizsákmányolás ellen, a tiszta vízért, az oktatásért, a megfelelő higiéniás környezetért, az egészségért, az oktatásért. Támogathatod a munkájukat úgy is, hogy egyúttal a saját gyerekedet is élményhez juttatod.

< 6 7 8 9 10 11 12 >