-

Zolika barátom erkélyén vigasságos nyarakat töltöttünk el, van kerti grillsütője, meg van hozzá spiritusza is, tudja, hogyan kell a húsból meg a zöldségekből mennyei grillételt készíteni. Továbbá a társaság többi tagjának sem kell átoldalogni a szomszédba némi főzőtudományért. Mi szeretünk enni, és nekem csak olyan lehet a barátom, aki ezt a foglalatosságot mesterfokon űzi. A saláták felett finnyogókkal, a vegetáriánusokkal, az „este hat után nem eszem semmit" jelmondatot harsogókkal nekem nem oké a kémia. Mocskosul hedonista vagyok, és eme tulajdonságomat mostanában csúcsra járatom.

A grill kaja+sör kombó olyan kiváló együtt, mint a kacsa meg a pinot noir... vagy az aszú meg a libamáj, tehát mi a grillezésnél általában felszentelünk jó néhány üveget. Ezeknél a sütéseknél én vagyok a kukta, a sütést a fiúkra bízom, de a zöldség tisztítását, az alapanyag reszelését, saláta készítését imádom csinálni. Egészen elképesztően gyönyörűnek tartom magát a folyamatot, amíg a hozzávalókból étel lesz, a nyers erezetes húsokból illatos sült, a zöldségekből pedig krémes, színes pompázatos saláta. Mi csirkecombot és malackát grilleztünk, mellé édesburgonyát sütöttünk héjában, és volt még cole slaw is, meg görög saláta (de azt elfelejtettem lefotózni).

Hozzávalók (4 személyre):

- 4 db egész csirkecomb

- 1 kg sertéshús

- 8 db édesburgonya a testesebb fajtából

- 1 db padlizsán

- 1 db cukkini

A cole slawhoz:

- 3 szál csini répa

- 1 kisebb fejes káposzta

- 1 db vöröshagyma

- 2 dkg majonéz

- 1db citrom leve

- só, bors, cukor

Az alkotócsapat #nofilter #nomakeup (balról jobbra): jómagam, Jojci, Zolika, Bencike

Elkészítés:

Nagyon bonyolult lesz ez az egész, de kezdjük azzal, hogy be kell pácolni a húsokat. Gyakorlatilag bármilyen ízlés szerinti grill fűszersó megfelel eme célra, de nekünk a Kotányi a kedvencünk. Gyorspác, azonnal süthető, nem kell vele vacakolni. Az édesburgonyát azért imádjuk, mert olyan az íze, mintha sütőtökbe oltott krumpli lenne, laza szerkezetű, omlós, édes (ez benne van a nevében), lágy, szaftos, szóval olyan, hogy most is csorog a nyálam. Mivel ezt egészben és héjastul sütjük, alaposan meg kell mosni, de tulajdonképpen az égvilágon semmi mást nem kell vele csinálni ezen kívül.

A cole slaw már nem ennyire egyszerű, bevallom töredelmesen, hogy nem is sikerült annyira hú de jól, de azért persze megettük. Ott vétettünk hibát, hogy a káposztát is apróra reszeltük, így több levet eresztett, és kicsit tocsogósabb lett a végeredmény. Ha jól akarjátok elkészíteni, akkor a káposztát késsel vágjátok csinos csíkokra, a répát és a hagymát pedig nagyobb lyukú reszelőn reszeljétek, és masszírozzátok össze a majonézes öntettel.

Papírtányéron az adagom

A képek a szerző tulajdonában vannak